Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Šok v lese: Muž našiel granáty a míny
Zdielať na

Šok v lese: Muž našiel granáty a míny

Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

NIŽNÁ PISANÁ / V lesnom poraste v katastri obce Nižná Pisaná, okres Svidník, našli 20 kusov rôznej munície z obdobia druhej svetovej vojny. Krajská policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová informovala, že nález nahlásil vo štvrtok 13. apríla ráno 69-ročný miestny muž.

"Na miesto nálezu bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ako aj krajský pyrotechnik. Ten po obhliadke munície určil, že ide o jedenásť kusov delostreleckých mín, tri kusy delostreleckých granátov, päť ručných a jeden puškový granát," konkretizovala hovorkyňa s tým, že pyrotechnik muníciu prevzal na zneškodnenie. Ligdayová zároveň upozornila, že v takýchto prípadoch platí základné pravidlo, na ktoré by nemal nik z nálezcov zabudnúť, a to, že s nájdenou muníciou sa nikdy nemanipuluje.

Polícia zo Senice zasahovala aj v obci Hlboké, kde ohlásili nález starej funkčnej munície. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Na muníciu natrafil miestny obyvateľ pri výkopových prácach. "Policajná hliadka nález preverila a vzápätí aj potvrdila. Policajti ihneď vyrozumeli operačného dôstojníka, ktorý na miesto nálezu vyslal pyrotechnikov Policajného pohotovostného útvaru z Trnavy," uviedla Antalová.

Pyrotechnici určili, že ide o delostreleckú strelu ruskej výroby z druhej svetovej vojny. "Bola síce funkčná, ale našťastie schopná prevozu. Pyrotechnici si ju bezpečne prevzali a neskôr bude spolu s ďalšou muníciou hromadne zlikvidovaná," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy