Jasno
17°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Dušan Dědeček opäť na súde: Ostáva vo väzbe
Zdielať na

Dušan Dědeček opäť na súde: Ostáva vo väzbe

BRATISLAVA / Dušan Dědeček sa postavil pred súd. Po podaní obžaloby senát rozhodoval, či do hlavného pojednávania bude stíhaný za mrežami alebo na slobode. Okrem toho sa v piatok, 21. apríla, dozvedel aj to, že sa s ním v lete začne súdny proces. Bývalý športový funkcionár opitý svojou šialenou jazdou pripravil o život piatich nevinných študentov a ďalších zranil. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Dušan Dědeček je vo vo väzbe z preventívnych dôvodov už niekoľko mesiacov. Po tom, ako naňho prokurátor podal obžalobu, sa v piatok rozhodovalo, čo s ním bude ďalej. Senát sa snažil prehovoriť, že pokračovanie v trestnej činnosti uňho nehrozí a stíhaný môže byť aj na slobode. "Pán Dědeček nemá žiadne motorové vozidlo, nemá vodičský preukaz a myslím si, že tá skúsenosť, ktorú ma za sebou, povedie k tomu, že nebude nikdy šoférovať," informoval obhajca Jiří Kučera. Opačný názor má ale prokurátor. Súd mu asi po hodine dal za pravdu.

"Ja s tým nesúhlasím, ale rozhoduje senát a on má iný názor. A skutočnosť, že by tento čin opakoval, keď znalecký posudok ukázal, že nie je závislý na alkohole, tak to si nemyslím, že by mohol opakovať," pokračoval obhajca. "Obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Bývalý športový funkcionár sa v piatok dozvedel aj termín hlavného pojednávania. Na lavicu obžalovaných si sadne už 8. júna.

Po nehode zo začiatku októbra prišlo o život 5 nevinných študentov, ktorí čakali na autobus, aby ich odviezol na internát. Dědeček s dvomi promile v krvi autom vletel na zastávku. Do prípadu bolo pribratých množstvo znalcov a bolo spravených viac ako 15 posudkov. "Vo veci bolo vypočutých asi 20 svedkov a záleží na súde, ako ich bude predvolávať," povedal hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo.

Keď vychádzal z podjazdu, šiel rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu. Potom dostal šmyk a na zastávku vyletel v 120-tke. Do prvého študenta vrazil rýchlosťou 107 kilometrov za hodinu. Na bývalého športového funkcionára podali obžalobu za všeobecné ohrozenie. Dušanovi Dědečkovi hrozí až doživotie. Výrazne by mu mohlo pomôcť napríklad vyhlásenie. V takom prípade by mohol zo súdu odchádzať so 14-timi rokmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy