Jasno
21°
Bratislava
Bartolomej
24.8.2024
Syn vydieral mamu s nožom v ruke. V cele zaútočil na policajta
Zdielať na

Syn vydieral mamu s nožom v ruke. V cele zaútočil na policajta

ZEMPLÍN / Od spáchania skutku expresne rýchlo na súd. Iba pred pár týždňami 36-ročný muž zo Zemplína vydieral mamu s nožom v ruke. A nie je to prvýkrát, čo má problémy so zákonom. V minulosti sa pokúsil zaškrtiť otca a potom v cele zaútočil na policajta.

36-ročný muž čelí obvineniu zo zločinu vydierania. Obeťou tohto skutku sa mala stať jeho matka. Mal prísť do spálne a s nožom v ruke ju pod hrozbou fyzickej ujmy vydierať. Okolnosti dôvodu tohto konania sú citlivé a zverejňovať ich nebudeme. Po zadržaní skončil v cele a následne ho sudca poslal za mreže. Náhradu väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka zamietol. "Bol vzatý do väzby pre obavu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová.

Závažných skutkov má za sebou viacero

Pred pár mesiacmi sa vrátil z väzenia po tom, čo sa pokúsil zaškrtiť otca. Ten pred ním ušiel na susedov balkón napriek tomu, že sa to dialo na siedmom poschodí. Keď muža dolapili policajti, skončil v cele. Ani tam ale vo vyčíňaní neprestal. "Odlomil rúrku z vodovodného potrubia, poškodzoval ňou steny miestnosti, monitorovacie zariadenie a potom ňou zaútočil na policajta," opísala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove. Aj keď sa skutok vydierania odohral začiatkom februára, policajti už koncom marca prípad uzavreli. "Vyšetrovanie tohto prípadu bolo ukončené návrhom na podanie obžaloby," dodala Ligdayová. A spis sa ani na prokuratúre dlho neohrial. Už je na stole sudkyne. Tá obžalobu prijala a už aj vytýčila termín hlavného pojednávania. Mužovi za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy