Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Martina
9.9.2024
Nezvládol zákrutu a skončil v strmom zráze. Motorkára previezli do nemocnice
Zdielať na

Nezvládol zákrutu a skončil v strmom zráze. Motorkára previezli do nemocnice

KOVÁČOVÁ/ZOLNÁ (OKR. ZVOLEN) / Motorkár pri obci Kováčová vyletel zo zákruty pomedzi stromy a skončil v strmom zráze pod cestou. Odtiaľ ho hasiči vyniesli vo vákuovej dlahe. Sanitka ho následne so zraneniami previezla do nemocnice. Záchranári zasahovali aj v Zolnej pri nehode dvoch áut, pri ktorej sa zranili štyri osoby. Na miestach bola reportérka TV JOJ Katarína Kováčiková.

Dvojica kamarátov išla na motorkách na výlet. Išli smerom zo Sliača na Kováčovú. No jeden z nich nezvládol rýchlu jazdu, v zákrute stratil nad strojom kontrolu. Muž sa zrútil do hlbokého zrázu, motocykel preletel pomedzi stromy a našli ho v potoku. Okolo išiel v tom čase lekár, ktorý cestoval do práce. Zranenému pomáhal ako prvý. "K zranenému motorkárovi sme okamžite vyslali záchranárov. Utrpel ťažké poranenia viacerých častí tela," vysvetlila Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. Motocyklistu so zlomeninami previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

Na rovnakom mieste, presne v tej istej zákrute sa pred dvomi rokmi stala podobná nehoda motocykla. Vtedy na motorke sedel 43-ročný žiak s inštruktorom z autoškoly. Žiak nehodu neprežil. Ako neskôr ukázalo policajné vyšetrovanie, príčinou bol infarkt, pre ktorý stratil vodič počas jazdy vedomie.

Záchranári a hasiči zasahovali aj v Zolnej, neďaleko Zvolena. Tam na križovatke došlo k nehode dvoch áut. Pomoc potrebovalo šesť ľudí zo zdemolovaných áut. Pri čelnej zrážke sa zranili dve ženy a dve deti, ktoré skončili v nemocnici vo Zvolene. Podľa predbežných informácií nedal jeden z vodičov prednosť na stopke. Polícia nehodu vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy