Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Martina
9.9.2024
Mladá vodička nedala prednosť v jazde. V nemocnici skončilo len ročné bábätko
Zdielať na

Mladá vodička nedala prednosť v jazde. V nemocnici skončilo len ročné bábätko

RAJECKÉ TEPLICE / Vážna nehoda sa v pondelok, 8. mája, večer stala neďaleko Rajeckých Teplíc. Mladá šoférka nedala prednosť vodičke na hlavnej ceste. V nemocnici skončilo aj ročné dievčatko.

Za volantom červeného auta sedela 29-ročná Alžbeta, v detskej autosedačke viezla aj ročné dievčatko. Šli po hlavnej ceste a smerovali z Rajeckých Teplíc do Kuneradu. 24-ročná Barbora vychádzala z vedľajšej cesty od obce Konská smerom na Stránske. Vo výhľade jej nič nebránilo. "Pri prejazde križovatkou došlo k stretu s osobným motorovým vozidlom Hyundai, ktoré viedla 29-ročná vodička, v smere od mesta Rajecké Teplice," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Výsledkom nedania prednosti v jazde bola vážna nehoda, pri ktorej zasahovali aj leteckí záchranári. "Posádku jedného vozidla tvorili dve osoby a posádku druhého vodička a ročné dieťa. K nehode bola povolaná Rýchla zdravotnícka pomoc a Air transport Europe," uviedol Rastislav Stehlík, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Rajec.

"Po prílete si leteckí záchranári prevzali 24-ročnú pacientku, ktorá utrpela poranenie panvy a hornej končatiny," priblížila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad. "Žena, ktorá k nám bola privezená vrtuľníkom, utrpela pomliaždeniny hrudníka. Jej zdravotný stav nevyžadoval hospitalizáciu a mohla byť prepustená do domácej liečby," informovala Lenka Záteková, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.

Do žilinskej nemocnice smerovala sanitka aj s ročným bábätkom. "Neutrpelo žiadne vážnejšie poranenia, absolvovalo všetky vyšetrenia a mohlo byť prepustené domov," uviedla Záteková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy