Skoro jasno
17°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Štvorročné dievčatko pohrýzol agresívny pes väčšieho vzrastu
Zdielať na

Štvorročné dievčatko pohrýzol agresívny pes väčšieho vzrastu

MEDZILABORCE / 4-ročné dievčatko v Medzilaborciach potrebovalo pomoc záchranárov. A to potom ako ju pohrýzol do ruky agresívny pes. Prípadom sa už zaoberá polícia. Problémy s túlavými zvieratami sa pritom aj v tomto najmenšom okresnom meste na Slovensku, každým rokom stupňujú.

K útoku došlo na tejto Zámočníckej ulici v Medzilaborciach. Dievčatko potrebovalo pomoc záchranárov. Nešlo pritom o túlavé zviera, ale o také, ktoré 4-ročné dievčatko veľmi dobre pozná. "To je domáci pes. A ona išla k nemu. Veľký, agresívny, lebo bude mať malé," povedala obyvateľka lokality. "Otec maloletej dcéry oznámil, že ju  pred bytovým domom uhryzol do ruky pes," uviedol Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali k dieťaťu, podľa hlásenia ho pohrýzol pes. Posádka ho ošetrila a previezla na ambulanciu LSPP," ozrejmila hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Hospitalizácia v nemocnici našťastie v tomto prípade potrebná nebola. Prípadom sa zaoberá polícia. "Ešte sa tu také nestalo. Ale prečo oni tam držia psa, keď bývajú v bytovke?" dodala obyvateľka lokality. "Polícia prípad vyšetruje ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a z priestupku v zmysle zákona, ktorým sa upravujú podmienky držania psov," doplnil Džobanik.

Aj v najmenšom okresnom meste na Slovensku majú problém s túlavými a vyhodenými psami. Oprávnenie na odchyt majú mestskí policajti. "Niekedy za týždeň nič, ale v poslednej dobe je toho veľa. Myslím, že rok 2023 bude rekordný, čo sa týka túlavých psov," poznamenal Martin Dimun, náčelník MsP v Medzilaborciach.

Na policajtov sa neraz obracajú poštové doručovateľky, ktoré sa z obavy pred napadnutí boja doručiť poštu. Mestskí policajti v spolupráci v občianskymi združeniami pripravujú preventívne aktivity, aby jednak zabránili nelegálnemu množeniu psov, no tiež zabezpečili čipovanie, očkovanie a kastrácie. "Podľa toho, ktoré plemeno je pre nich populárne, tak to množia. Samozrejme, bez čipovania a očkovania. A keď ich to omrzí, tak vyhodia," dodal Dimun.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy