Skoro jasno
17°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Muž, ktorý útočil na ženu, za mreže nepôjde. Matka dvoch detí sa bojí
Zdielať na

Muž, ktorý útočil na ženu, za mreže nepôjde. Matka dvoch detí sa bojí

HUMENNÉ / Teraz si to už určite odpykám – taká bola reakcia ženy po tom, ako sa dozvedela, že jej partner, ktorý na ňu útočil, za mreže nepôjde. Matka dvoch detí sa bojí, že jeho prvé kroky povedú práve k nej do bytu. Navyše, príbuzní napadnutej Humenčanky tvrdia, že muž bol v minulosti agresívny aj k ďalším členom ich rodiny.

"Toto sa ešte neskončilo. On to jasne povedal, že za to ešte budem pykať," povedala napadnutá žena. Zvykol si totiž na to, že takmer každé oznámenie, ktoré jeho partnerka na polícii podala, vzápätí stiahla. Tentoraz to bola iné .Podľa jej slov – najmä kvôli deťom. "Najviac je agresívny, keď si vypije. Bojím sa byť doma sama, lebo neviem, čo od neho môžem čakať, nakoľko on ju týra už roky," priblížila sestra napadnutej ženy.

Muža polícia po poslednom útoku na ňu aj jej brata umiestnila do cely policajného zaistenia, kde čakal na verdikt súdu. Žena dúfala, že muž skončí za mrežami aspoň na niekoľko mesiacov, no sudca rozhodol inak. "Sudca pre prípravné konanie okresného súdu v Humennom uznal obvineného za vinného z prečinu výtržníctva, za čo mu uložil trest odňatia slobody 6 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu jedného roka," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Zároveň súd uložil obvinenému ochranné protialkoholické liečenie, ktoré sa bude vykonávať ambulantnou formou. Podľa slov ženy, by abstinencia bola jediným kľúčom k tomu, aby mali deti oboch rodičov nablízku. Tvrdí však, že to zrejme nestane. "Nie, on nepôjde na liečenie, to by muselo byť také protialkoholické, kde nemôže podpísať papier, že ide dobrovoľne domov," dodala napadnutá žena.

Trestný rozkaz Okresného súdu Humenné je právoplatný. "Som v strehu, čakám, kedy čo sa stane. Nie je to spravodlivé, mohli brať do úvahy to, koľkokrát som podala oznámenie, a čo bude ďalej? Možno čakajú, kým fakt dakomu neublíži a vtedy ho zavrú," doplnila napadnutá žena.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy