Jasno
10°
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Takmer sto kamier v jednej dedine: Zlodeji sa v tejto obci neuživia
Zdielať na

Takmer sto kamier v jednej dedine: Zlodeji sa v tejto obci neuživia

NESLUŠA / Vyzerá to tak, že dedina Nesluša má v rámci obcí a miest najvyšší počet obecných kamier v prepočte na obyvateľov. Žije tam 3 200 obyvateľov a nainštalovaných je takmer sto bezpečnostných kamier. Stálo to nemalé investície, ale predstavitelia obce to vraj neľutujú.

V Kysuckej Nesluši majú kamery na každom kroku. Vedenie obce má na to jasné dôvody. "Aby sme zamedzili kriminalite, krádeži a drogovým dílerom," vysvetlila starostka Nesluše Zuzana Jancová. Zábery z ich bezpečnostných kamier už neraz pomohli pri objasňovaní rôznych trestných činov. "Chodili nám kradnúť elektroodpad, pohonné látky z našich zariadení, rozbíjali nám okná, ničili nám preliezky," dodala.

Obyvatelia Nesluše sú s bezpečnostným opatrením spokojní. Obecné kamery majú v každej jednej uličke. "Monitorujeme našu obec po celej dĺžke, čo je 7 kilometrov. Kamery sú rozmiestnené nielen na križovatkách, ale aj na vedľajších cestách," uviedol Ján Vojtek, zástupca starostky.

Kamery nechýbajú ani na obecných budovách. "V obci je prezentovaných 96 kamier," povedala starostka. Na obecný kamerový systém minuli z dedinskej kasy 70-tisíc eur. "Z toho preventívneho hľadiska je to takto správne, že tí, ktorí robia zlo, aby si uvedomili, že ich niekto sleduje," zhodnotila obyvateľka obce. Zlodeji sa chceli ulakomiť na samotné kamery. "Díval sa do tej kamery a mali sme ho," dodala starostka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy