Jasno
21°
Bratislava
Silvia
27.8.2024
Tínedžeri sa na cudzom aute preháňali ulicami. Policajnú naháňačku ukončila až nehoda
Zdielať na

Tínedžeri sa na cudzom aute preháňali ulicami. Policajnú naháňačku ukončila až nehoda

RUDŇANY / Tma, silný lejak a do toho zbesilá jazda dvoch chlapcov po uliciach a cestách, ktorých prenasledovalo 5 policajných áut. Takto to vyzeralo v sobotu, 24. júna, nadránom na Spiši. Mladíci totiž nezastavili hliadke, ktorá ich chcela skontrolovať. V Spišskej Novej Vsi sa začala naháňačka, ktorá skončila v Rudňanoch.

Všetko to začalo v jednej z herní v Spišskej Novej Vsi. Dvaja chlapci zobrali auto svojmu kamarátovi, a to bez jeho vedomia. Počas vozenia sa upútali policajnú hliadku, ktorej odmietli zastaviť. Začala sa dramatická naháňačka. "Vozidlo jazdilo neprimeranou rýchlosťou po uliciach Spišskej Novej Vsi. Následne pokračovalo cez obec Markušovce až do obce Rudňany. Jazdilo aj v protismere, čím ohrozovalo ostatných účastníkov cestnej premávky," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Policajná naháňačka, ktorá začala v Spišskej Novej Vsi, pokračovala až do Rudnian. Pri tunajšej bytovke mladíci s osobným autom prerazili bránu. V pätách mali policajné hliadky.

Po tom, ako sa brána otvorila, buchla aj do služobného auta, ktoré bolo bezprostredne za dvojicou chlapcov. Z areálu bytovky sa im už ujsť nepodarilo, policajti ich tu vytiahli z auta. "Voči osobám vo vozidle boli v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky. Počas služobného zákroku bolo zistené, že vodič vozidla nie je držiteľom vodičského preukazu. Vykonaná dychová skúška prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila," doplnila Ivanová.

Podľa zistení TV JOJ má ísť o 15-ročného chlapca z Rudnian. Otázkou zostáva, čo robili aj so spolujazdcom z rovnakej obce nadránom v herni a prečo ich napadlo vziať cudzie auto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy