Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Vodiči pozor: Ak nechcete stáť v kolóne, tomuto úseku sa radšej vyhnite
Zdielať na

Vodiči pozor: Ak nechcete stáť v kolóne, tomuto úseku sa radšej vyhnite

HORSKÝ PRIECHOD DONOVALY / Donovalmi tento rok len tak ľahko neprejdete. Na viacerých úsekoch rozbiehajú rekonštrukcie a Slovenská správa ciest avizuje viac ako hodinové zdržanie. V polovici augusta dokonca horský priechod zatvoria úplne. Dôvodom je stavba lávky pre peších.

Vodičov čakajú rušné chvíle. Lepšie bude sa Donovalom vyhnúť. Slovenská správa ciest avizuje rekonštrukciu viacerých mostov, dopravu postupne obmedzia semafory aj obchádzky.

Polícia vyzýva vodičov, aby na semaforoch neprechádzali na červenú, čo môže spôsobiť ďalšie zdržanie. Už aj bez toho bude totiž výrazné. "Za ideálneho stavu zdržanie hodinu, hodinu a pol," uviedol Vladimír Farkaš, KDI Banská Bystrica

​Pripravte sa na obchádzku

V polovici augusta dokonca horský priechod uzavrú úplne. Dôvodom je osadenie lávky pre peších. Na Donovaly budú púšťať iba domácich či návštevníkov ubytovacích zariadení. Z Banskej Bystrice do Ružomberka autom neprejde nikto. "15. a 16. augusta bude uzavretá tranzitná doprava,"  doplnil Miloš Kreth, riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Banská Bystrica.

Doprava bude odklonená cez Šturec a Čertovicu. Výška investícií je 20 miliónov eur. Motoristi sa musia pripraviť na to, že obmedzenia potrvajú minimálne do konca tohto roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy