Jasno
30°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Manželku zabil brutálnym spôsobom. Teraz ho čaká dlhoročné väzenie
Zdielať na

Manželku zabil brutálnym spôsobom. Teraz ho čaká dlhoročné väzenie

ŽILINA / Na Žilinskom okresnom súde padol rozsudok pre muža z oravskej dediny Zákamenné. Obžalovaný je z vraždy svojej manželky. Následne sa pokúsil o samovraždu, no lekári ho zachránili. Teraz ho čaká dlhoročné väzenie.

Miroslav sa priznal k vražde svojej ženy. Podľa polície ju zabil brutálnym spôsobom - pre svoj hrozný čin zobral do ruky kladivo. "Viackrát ju mal udrieť tupým predmetom do hlavy. 49-ročná žena utrpela devastačné poranenia hlavy, ktorým na mieste podľahla," priblížila Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline"Skutku sa dopustil napriek tomu, že bol príslušníkmi vykázaný z obydlia a mal zákaz približovania sa k manželke," uviedol Marián Ukrop, prokurátor. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre vraždu a marenie úradného rozhodnutia," dodala Šefčíková.

Pred vynesením rozsudku sa k tomuto prípadu vyjadril aj súdny znalec z odboru psychiatrie. Povedal, že Miroslav je psychiatrický pacient a trpí zmiešanou poruchou osobnosti. Avšak trestný čin nespáchal pod vplyvom duševnej choroby. "To malo tragický dopad pre celú rodinu, lebo obidvoch rodičov stratili deti, je ich sedem, z toho štyri sú maloleté, a dokonca sú zverené do náhradnej starostlivosti vlastnej sestre s jej manželom," ozrejmil Pavel Labáth, právny zástupca poškodených. "Súd uznal za vinného v zmysle obžaloby, uložil mu 20 rokov a ochranné protialkoholické liečenie," dodal Ukrop.

Verdikt zatiaľ právoplatný nie je. "Zúčastnené strany si ponechali lehotu na vyjadrenie k tomuto rozhodnutiu," doplnil Ukrop.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy