Polojasno
25°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Policajti zachránili mužovi v bezvedomí život. Ohrozovali ho plamene
Zdielať na

Policajti zachránili mužovi v bezvedomí život. Ohrozovali ho plamene

TRENČÍN / Ležal na zemi v bezvedomí a ohrozovali ho plamene. Takýto pohľad sa naskytol trenčianskym policajtom potom, ako prišli na miesto požiaru. Horeli tuje vo dvore rodinného domu a jeho majiteľovi išlo o život.

Na dvore rodinného domu začala najskôr horieť tráva a neskôr tuje. Na mieste boli medzi prvými títo traja policajti. Po príchode ani len netušili, že zachránia život majiteľovi domu. "Po príchode na miesto nám mávala žena, že jej otec odpadol na dvore," priblížil Ondrej Krištof, zasahujúci policajt. "Na dvore sa nachádzal muž, ktorý bol v bezvedomí, chrčal," ozrejmil Marcel Spaček, riaditeľ poriadkovej polície v Trenčíne"Dali sme ho do stabilizovanej polohy, upadal do bezvedomia," uviedol Martin Bulko, zasahujúci policajt.

Všade navôkol šľahali plamene a dvor bol silne zadymený. Policajti robili všetko preto, aby muža zachránili. "Kontrolovali sme životné funkcie postihnutého," dodal Bulko. "Chrčal, hýbal sa nekoordinovane," doplnil Krištof. "Upadol do bezvedomia, začala zvracať, uvoľnili sme mu dýchacie cesty," poznamenal Spaček.

Ich snaha bola nakoniec úspešná a muža odovzdali v stabilizovanom stave záchranárom. Situácia na ulici bola však stále nebezpečná. "Kolega ma upozornil, že prehára elektrický kábel, bolo potrebné zaistiť okolie rodinného domu," objasnil Spaček. "Hrozila ujma na živote ľudí," dodal Bulko. "V blízkosti rodinného domu bola škôlka, hrozil požiar škôlky," uviedol Spaček.

Požiar sa nakoniec nerozšíril a hasiči ho zlikvidovali. Majiteľ domu skončil v nemocnici. K tomu, čo sa stalo sa vyjadriť na kameru nechcel. Povedal nám iba, že policajtom ďakuje. "Je to naša práca. Pocit zadosťučinenia," poznamenal Spaček. "Dusil sa, nedýchal, keby mu nebola poskytnutá pomoc, skončilo by to fatálne," doplnil Bulko. "Ten pocit je super," doplnil na záver Krištof.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy