Polojasno
25°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Od smrti ho delili centimetre: Strhnutím volantu zachránil dve deti
Zdielať na

Od smrti ho delili centimetre: Strhnutím volantu zachránil dve deti

SNINA / Auto zostalo po nehode tak schované v priekope, že ho nemohla nájsť ani odťahová služba. Z totálne zdemolovaného vraku vyšiel vodič cez dvere spolujazdca a hovorí, že sa druhýkrát narodil. Jeden z konárov totiž prepichol čelné sklo tesne vedľa neho. Ak by však volant nestrhol, narazil by do auta idúceho pred ním. V ňom sa viezli malé deti.

​Stačila sekunda a auto doslova zmizlo z cesty. Po kotrmelcoch dopadlo do priekopy za husté kríky a stromy tak, že ho z cesty vôbec nebolo vidieť. "Bolo to namáhavé, hlavne nájsť vôbec to auto po nehode. To bolo ešte namáhavejšie ako odťah, lebo bolo mimo cesty a schované," uviedol Róbert Čabák, majiteľ odťahovej služby. 

Vodič mal šťastie v nešťastí

Mladý vodič smeroval do Sniny k holičovi. Podľa jeho slov však z vedľajšej cesty vyšiel traktor. Auto pred ním prudko v zákrute zabrzdilo, on to už nedokázal. "Išlo auto predo mnou, išiel som ja a za mnou pohrebná služba. Ja som už nestihol zabrzdiť a ma vynieslo," opísal hrôzostrašný zážitok vodič havarovaného auta.

Jeden z konárov prerazil čelné sklo. Vodič hovorí, že mal neuveriteľné šťastie a ja rád, že sa nestalo nič horšie. Von sa dostal cez dvere spolujazdca. Vodič auta pred ním sa išiel hneď presvedčiť, či je v poriadku. "Pribehol a povedal mi: Ďakujem, ďakujem, že ste do mňa nenabúrali, pretože mám malé deti," povedal vodič havarovaného auta.

Alkohol nehral rolu

"Obaja vodiči boli na mieste podrobení dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová. Muž po zrážke zhodnotil, čo ho zachránilo - bezpečnostný pás. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy