Skoro jasno
20°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Agresívny pes uhryzol 8-ročnú Ninku. V minulosti napadol aj tehotnú ženu
Zdielať na

Agresívny pes uhryzol 8-ročnú Ninku. V minulosti napadol aj tehotnú ženu

SVEREPEC / Len 8-ročnú školáčku v piatok 21. júla v obci Sverepec pri Považskej Bystrici pohrýzol pes. K útoku zo strany kríženca na obyvateľov obce pritom nedošlo po prvýkrát. Prípad už rieši obec a rodičia dievčatka zvažujú aj trestné oznámenie.

Pes sa dostal z dvora a pohrýzol už viacerých ľudí. Naposledy to bolo 8-ročné dievčatko. Ninka išla s dvoma kamarátkami na bicykli, keď na nich 5-ročný kríženec zaútočil. "Rozbehol sa, my sme zahodili bicykle, utekali sme a ja som sa potkla," opísalo zážitok pohryzené dievčatko. K situácii sa s ľútosťou vyjadril aj majiteľ psa: "Mňa to strašne mrzí. Mne je až do plaču, keď si spomeniem, čo sa stalo." 

Ľudia v dedine sa psa boja

V blízkosti rodinného domu, kde majiteľ býva je kostol, cintorín aj materská škola. "V rámci Všeobecného záväzného nariadenia o chovaní psov v obci som majiteľa vyzval, aby zamedzil voľnému pohybu. Chvíľku bol pokoj, len potom sa tie útoky zopakovali," uviedol starosta obce Sverepec Maroš Ondráš. 

Trestné oznámenie zatiaľ rodičia dievčatka nepodali. Kríženec je vykastrovaný aj zaočkovaný proti besnote, no ľudia v dedine už žiadajú radikálne riešenie. "Trváme na tom, aby bol utratený," povedal otec uhryznutej Ninky. "Ja neviem, prečo je taký agresívny. Keď vojde ktosi do dvora, tak je milý," uviedol majiteľ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy