Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Muž útočil nožom na mamu, vyhrážal sa zabitím aj susede
Zdielať na

Muž útočil nožom na mamu, vyhrážal sa zabitím aj susede

MEDZILABORCE / Na vlastnú mamu zaútočil s nožom v ruke so slovami, že ju zabije. Žena sa v strachu o život pred synom zamkla, ale muž sa do izby začal dobýjať. Keď sa rozhodla zakročiť jedna zo susediek, kričal, že pichne aj ju.

Muž si agresívne správanie neváhal ventilovať na vlastnej mame. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že v čase spáchania skutku mal byť pod vplyvom alkoholu. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že ku skutku došlo v skorých ranných hodinách. Údajný agresor mal byť v tom čase pod vplyvom alkoholu. Svoj hnev nasmeroval voči matke a hoci pred ním ušla, nezastavilo ho to. "Muž sa opakovane vyhrážal zabitím svojej matke a dobýjal sa k nej do spálne, v ktorej bola zamknutá," uviedol Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Malo sa to diať o piatej ráno a na jeho krik reagovala jedna zo susediek s tým, že jej zobudí niečo. Muž ani po tom neskrotol. Práve naopak. "Z kuchynskej linky mal vybrať nôž, ktorým sa z balkóna bytu vyhrážal zabitím ďalšej žene," dodal Džobanik.

Bezprostredne po skutku policajti údajného útočníka zadržali. 39-ročný muž skončil za mrežami CPZ. Vyšetrovateľ navrhol, aby bol stíhaný väzobne. A to pre obavu, že skutok, ktorým hrozil, by mohol dokončiť. Muž mal totiž na susedku kričať, aby vyšla von, že pichne aj ju, alebo že si ju niekde počká. "U oboch žien vyvolalo konanie obvineného obavu o svoje život a zdravie," doplnil Džobanik.

Policajti ho obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrážania. On svoje konanie nekomentoval. Z pojednávacej miestnosti sa na slobodu nedostal. "Väzbu mu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka," priblížila Anna Kolářová, zastupujúca hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Toto rozhodnutie je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy