Polojasno
16°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Zadržali internetového podvodníka, ktorý pripravil ľudí o celé majetky
Zdielať na

Zadržali internetového podvodníka, ktorý pripravil ľudí o celé majetky

SLOVENSKO/ČESKÁ REPUBLIKA / Slovenskí policajti v spolupráci s českou políciou odhalili identitu neznámeho páchateľa, ktorý pod rôznymi legendami vylákal od viacerých občanov Českej republiky niekoľko miliónov českých korún. K zastretiu ich pôvodu využíval sieť rôznych účtov v zahraničí i na Slovensku.

"Vo večerných hodinách došlo k súbežne koordinovanému zásahu v Českej republike v okrese Písek a na Slovenku v okrese Michalovce. Policajti zadržali na mieste podozrivého 40-ročného R. G., ktorý sa na sociálnych sieťach vydával za osobu M. B.," uviedla polícia na sociálnej sieti. Podozrivý bol umiestnený do CPZ. Po jeho zadržaní vykonali v dome, v ktorom sa zdržiaval, domovú prehliadku. Zaistili 11 kusov mobilných telefónov, počítačovú techniku a 10 kusov platobných kariet k účtom.

"Kolegovia z Českej republiky po zadržaní R. G. iniciovali vydanie Európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý bol dňa 28. júla vydaný Okresním soudem v Táboře," dodala polícia. Na Slovensku je muž podozrivý zo spáchania trestného činu legalizácie výnosu z trestnej činnosti, za čo mu hrozí trest odňatia slobody vo výške 3 až 8 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy