Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
L. Horváth sa sťažuje na svoj zdravotný stav. Na súd opäť prišla sanitka
Zdielať na

L. Horváth sa sťažuje na svoj zdravotný stav. Na súd opäť prišla sanitka

PEZINOK / Hrobár gangu Sátorovcov Lehel Horváth opäť na súde kolaboval. Sága okolo starých mafiánskych vrážd sa tak ani z ďaleka neblíži ku koncu. Horvátha síce už za 5 vrážd - vrátane hlavy mafie Ľudovíta Sátora a jeho pravej ruky Andora Reisza, odsúdili na doživotie. Najvyšší súd však vrátil kauzu späť. Dnes mal pred súdom vypovedať mafián Kristián Kádar, no k slovu sa nedostal.

Vysoký tlak, bolesť chrbta či krv v moči. Lehel Horváth sa sťažuje na svoj zdravotný stav už mesiace. Neraz skončil v nemocnici. Na súd prišla niekoľkokrát aj sanitka. Tomu bolo tak opäť. Zdravotník, ale povedal že je schopný sa zúčastniť pojednávania. S dvojhodinovým meškaním sa nakoniec pojednávanie aj začalo, no trvalo len chvíľu. Obžalovaný, trval na tom aby sa pojednávanie odročilo pretože to nezvládne.

To ho už na lavici svedkov čakal aj člen Sátorovcov Kristián Kádar, ktorý mal pôvodne Sátora aj Reisza zavraždiť. Spúšť, ale podľa obžaloby stlačil Lehel. Sudkyňa Pamela Záleská nakoniec ale svedka nevypočula a odročila všetky pojednávania, ktoré boli na august naplánované. Pokračovať sa má až v septembri. Do prípadu chce čo najrýchlejšie pribrať znalca z odboru zdravotníctva, aby posúdil celkový zdravotný stav Lehela Horvátha.

Podľa prokurátora ide zo strany obžalovaného o obštrukcie aby len naťahoval čas. "V prípade, že by znalec konštatoval že by išiel o simuláciu tak sa mu tieto dni ktoré zmaril nezapočítavajú do dĺžky väzby. Zrazu keď má ísť dokazovanie tak sa mu zrazu zmení zdravotný stav alebo teda tak aspoň predstiera aj napriek tomu, že máme opakované vyjadrenia od lekárov, že je spôsobilý," ozrejmil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. 

"Čo by nám bránilo doniesť sem jednu posteľ s nejakým vybavením, ktoré by bolo treba, dalo by sa sem a tak by ležal keď má tu chrbticu akú má. Určite by to bolo dôstojnejšie ako keď nám tam spal na lavici ako v krčme. Nakoniec trestný poriadok pozná opatrenia kedy sa dá súdne pojednávanie dá urobiť aj mimo súdnu budovu. Bežne sa to robí keď berú niekoho do väzby," avizoval obhajca Peter Schmidl.

Lehel Horváth je vo väzbe od apríla roku 2020. V nej môže byť maximálne 4 roky, ktoré sa pomaly ale isto blížia. Teoreticky v nej výnimočne môže stráviť ešte o rok viac, no posledné slovo musia mať kompetentní. Ak sa kauza neuzavrie, tak sa môže teoreticky dostať z väzby na slobodu už na jar budúceho roku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy