Jasno
28°
Bratislava
Bartolomej
24.8.2024
Na najbližších vytiahol nôž a vyhrážal sa im zabitím. Do väzby ale nepôjde
Zdielať na

Na najbližších vytiahol nôž a vyhrážal sa im zabitím. Do väzby ale nepôjde

HUMENNÉ / Prekvapivé rozuzlenie rukojemníckej drámy. Muž na svojich najbližších vytiahol nôž a vyhrážal sa im zabitím. Do bytu sa napokon podarilo dostať až zásahovej jednotke. Sudkyňa muža síce najskôr poslala do väzby, no zo skutku sa na súde zodpovedať nebude.

Policajti, záchranári aj hasiči. Do bytu sa ale dostať nemohli, či skôr nechceli. Nebolo jasné, či muž nie je ozbrojený. Ku skutku došlo v jednom z bytov na Mierovej ulici v Humennom. Hoci dráma začala ešte v popoludňajších hodinách, trvala až do neskorej noci. 70-ročný muž sa podľa polície vyhrážal zabitím žene a synovi.

Mal tvrdiť, že ublíži aj sebe a žiadal ich, nech nevolajú políciu. "Nebezpečnosť muža bola vystupňovaná aj tým, že mal nôž, ktorý dokonca žene priložil ku krku. Na miesto boli privolané všetky potrebné zložky, okrem iného aj policajní vyjednávači," objasnila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Napokon zakročili príslušníci zásahovej jednotky so špeciálnym príslušenstvom. "Zasahujúci záchranári 52-ročného syna ponechali na mieste v opatere matky a otca ošetrili na mieste s ľahšími poraneniami," ozrejmil Martin Balko, Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby. Policajti muža obvinili z nebezpečného vyhrážania.

Sudkyňa rozhodla o tom, že musí byť stíhaný za mrežami vyšetrovacej väzby. "Na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Súd neprijal písomný sľub obvineného a zároveň nenahradil väzbu dohľadom probačným a mediačným úradníkom," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Nasledovalo vyšetrovanie, no z jeho záverov vyplýva, že muž sa zo skutku na súde zodpovedať nebude. "V danej veci bolo trestné stíhanie ukončené, a to návrhom na zastavenie trestného stíhanie," dodala Ligdayová. Súčasťou vyšetrovania bolo aj znalecké dokazovanie. A z výsledkov vyplýva, že muža za jeho konanie stíhať nemôžu. "Dôvodom bol psychický stav obvineného, ktorý v čase spáchania skutku nebol trestne zodpovedný," doplnila na záver Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy