Jasno
25°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Spor Republiky a Petra Sabaku: Za nenávistné výroky mu majú zaplatiť 15-tisíc eur
Zdielať na

Spor Republiky a Petra Sabaku: Za nenávistné výroky mu majú zaplatiť 15-tisíc eur

NITRA / Peter Sabaka sa s Republikou súdil o 100-tisíc eur a ospravedlnenie. Súd vo štvrtok 17. augusta rozhodol, že sa mu hnutie Republika musí ospravedlniť a ako nemajetkovú ujmu zaplatiť 15-tisíc eur. Musí sa mu tiež trikrát po sebe s odstupom troch týždňov verejne ospravedlniť a nesmie ďalších 48 hodín zverejniť žiadny iný príspevok. Rozhodol tak súd v Nitre. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Peter Sabaka a hnutie Republika si vypočuli verdikt za zverejňovanie nenávistných výrokov na účet infektológa. V prepočte má ísť o vyše 20 komentárov. Sabaka bol na súde prítomný, Milan Uhrík sa však ospravedlnil pre pracovné povinnosti. Prítomní však boli jeho právnici. "Som veľmi rád, že súd uznal, že došlo k neoprávnenému zásahu do ochrany osobnosti. Bojoval som nielen za svoje práve ale aj kolegov," vyjadril sa Peter Sabaka.

​Peter Sabaka žiadal 100-tisíc eur a ospravedlnenie. Verdikt súdu však znel, že Republika sa musí doktorovi ospravedlniť na sociálnych sieťach a zaplatiť mu 15-tisíc eur. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Právnici hnutia uviedli, že sa určite odvolajú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy