Zatiahnuté
17°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Ničivý požiar pohltil traktor a úrodu: Zo spôsobenej škody mrazí
Zdielať na

Ničivý požiar pohltil traktor a úrodu: Zo spôsobenej škody mrazí

VEĽKÝ ŠARIŠ / Škody za 100-tisíc eur. Prešovskí hasiči zasahovali pri rozsiahlom požiari na poli. Počas zberu sena po žatve začal horieť poľnohospodársky stroj. Vietor plamene tak rozdúchal, že sa požiar rozšíril a zničil im aj časť úrody.

Niektorí si všimli, že plamene začali šľahať spod zberníka, ktorým zberajú a balia seno. Od toho sa chytil aj traktor a následne aj celé pole. Požiar bolo vidieť i z diaľky niekoľkých kilometrov. Vietor dokonca rozfúkal plamene až za kopec. "Po našom príchode už celý traktor aj balíkovací stroj boli zachvátené požiarom," uviedol  veliteľ zásahu HaZZ Prešov Jozef Baláž.

Traktoristi pribehli na pomoc

S pluhom preorali zeminu, aby sa požiar nešíril ďalej. Podarilo sa im zachrániť  veľké časti poľa, no zhorelo im približne osem hektárov. "V spolupráci s majiteľom sa nám podarilo ten požiar odrezať," vysvetľuje Baláž. Z traktora a zberníka ostalo len torzo. Zhorelo na ňom všetko horľavé. Poľnohospodárskej firme vznikla škoda odhadom na 100-tisíc eur. "Okrem požiaru traktora bolo zachvátené aj obilie na ploche asi 7 až 8 hektárov," dodal veliteľ zásahu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy