Jasno
30°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Policajti vyzývajú dôchodcov na opatrnosť. Seniorka prišla o tisíce eur
Zdielať na

Policajti vyzývajú dôchodcov na opatrnosť. Seniorka prišla o tisíce eur

TRENČIANSKY KRAJ / Policajti v trenčianskom kraji vyzývajú dôchodcov na opatrnosť. V ostatných dňoch sa výrazne zvýšil počet podvodných telefonátov. Volajúci sa predstavujú ako ich príbuzní a žiadajú peniaze. Naposledy boli úspešní.

Podvodníci najnovšie obrali o celoživotné úspory 87 - ročnú ženu. Všetko začalo tradične – telefonátom. "Žene sa predstavil ako jej vnuk a presvedčil ju o tom, že sa dostal do vážnych problémov tým, že pomohol dvom ľuďom, ktorí od neho chceli, aby poslal balík. Po odoslaní balíka sa údajne zistilo, že v ňom mali byť zbrane a drogy a preto potrebuje peniaze, aby neskončil na 12 rokov vo väzení," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková. 

"Oni majú vzťah k tým deťom, oni ich citovo vydierajú," povedala Ľubica Gálisová z Fórumu pre pomoc starším. Volajúci dôchodkyňu presvedčil. O vnuka sa bála a preto sa rozhodla, že mu pomôže. "Od dôchodkyne vylákali 9 000 eur, ktoré vyhodila z balkóna," informovala Ingrid Krajčíková. O pár minút zistila, že naletela podvodníkom. Peniaze už boli preč. Potom ako dôchodkyňa zistila, že prišla o celoživotné úspory sa zrútila. Doteraz o tom nechce s nikým hovoriť.

Počet podvodných volaní v trenčianskom kraji výrazne stúpol. Cítia to aj na senior linke, kde často okradnutí dôchodcovia volajú. "Na našej linke je toho strašne veľa. Ešte ani jeden rok to nebolo," priznala Ľubica Gálisová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy