Zatiahnuté
Bratislava
Stela
3.10.2024
Rodina si kúpila dovolenku a potom zistili, že ide o podvod
Zdielať na

Rodina si kúpila dovolenku a potom zistili, že ide o podvod

BRATISLAVA / Zaplatili za dovolenku pri mori a po internetovej stránke sa zľahla zem. Rodina z Vrábeľ tak prišla o takmer 2 500 eur. To, že ide o podvod, zistili náhodne, pár dní pred odchodom na dovolenku.

Dôchodkyňa, našla na sociálnej sieti výhodnú ponuku. Zájazd na grécke ostrovy pre 4 osoby sa rozhodla objednať. Prišla jej zmluva, na ktorej nič nebolo podozrivé. "Pobyt vyzeral v poriadku, prišlo potvrdenie v poriadku na mail," priznala dcéra podvedenej dôchodkyne. Rodina si stránku aj preverila. Telefónne číslo bolo slovenské a taktiež aj bankový účet. "Jestvovala slovenská webová stránka dovolali sa tam. S pani dokonca komunikovali," povedala dcéra. 

Za zájazd žena zaplatila 2 380 eur. Po pár dňoch zistila, že pri objednávke urobila preklep v priezvisku. Na konci napísala zlé písmeno. Telefonovala do cestovnej kancelárie, povedali, že to opravia a pošlú potvrdenie. Tri týždne sa nič nedialo, a preto ich kontaktovala znova. "Ukázalo sa, že telefónne číslo bolo zrušené a stránka hotelbest.sk už neexistuje a bola zrušená," opísala dianie dcéra. Dôchodkyňa nie je sama čo naletela, podľa internetových diskusií ich je oveľa viacej. Rodina už podala trestné oznámenie na polícii. Rodina chce týmto upozorniť aj ostatných. Šéf asociácie cestovných kancelárií nám povedal, že sa na nich už obrátilo mnoho podvedených ľudí touto stránkou. "Tu sa nejedná o cestovnú kanceláriu a už rozhodne nie takú, čo je poistená proti insolventnosti. Sme robili prieskum, kde sme napočítali asi 70 takýchto subjektov, čo majú takéto pofidérne ponuky," reagoval šéf asociácie cestovných kancelárií Roman Berkeš. 

Dôležité je preto si vždy overiť či je cestovná kancelária poistená proti insolvetnosti, alebo si ich pozrieť na stránke slovenskej obchodnej inšpekcie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy