Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Tehotná žena chcela v kufri auta prepašovať polonahého manžela z Ukrajiny. Autom prerazila závoru
Zdielať na

Tehotná žena chcela v kufri auta prepašovať polonahého manžela z Ukrajiny. Autom prerazila závoru

SLOVENSKO / UKRAJINSKÁ HRANICA - Polonahý muž v kufri auta a jeho tehotná manželka za volantom. Takýmto spôsobom chcela Češka prepašovať svojho manžela Ukrajinca cez schengenskú hranicu. Keď ich hraniční policajti odhalili, žena si ľahla na zem pred auto. Jej predstavenie sa tým ale neskončilo.

Tehotná, 29-ročná žena z Českej republiky cestovala z Ukrajiny. Počas bežnej kontroly na hraniciach našli v kufri auta jej manžela – Ukrajinca. Počas policajných úkonov si tehotná žena dokonca ľahla pod kolesá auta. Napokon si znova sadla za volant a pokúsili sa ujsť. "Obaja ponesú zodpovednosť za pokus o nelegálne prekročenie hranice a neuposlúchnutie výzvy polície. O prípade bude rozhodovať príslušný súd," uviedla Lesia Fedorova, hovorkyňa pohraničnej služby Ukrajiny. 

Toto je jeden z mnohých útekov brancov pred mobilizáciou. Na slovenskej strane ich len za posledný mesiac zadržali už vyše 50. "V súvislosti s neoprávneným prekročením hranice naďalej pretrváva trend prekračovania zelenej hranice Ukrajincami, ktorí nechcú narukovať a nechcú bojovať v armáde," uviedla Agnesa Kopernická, hovorkyňa RHCP v Sobranciach.

Len počas augusta zaznamenali hraniční policajti 29 prípadov neoprávneného prekročenia hranice, a zadržali spolu 59 osôb. Z toho bola drvivá väčšia – až 58 Ukrajincov a jeden občan Maďarska. "V severných služobných obvodoch Ulič, Zboj a Ubľa sme zadržali 30 osôb, čo je viac ako polovica zo všetkých zadržaných na hranici," dodala Kopernická. V okolí Zboja a Novej Sedlice to bolo 22 Ukrajincov, pri Uliči piati a v okolí Uble traja.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy