Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Pred desiatimi rokmi mali zavraždiť mladú Renátu. O ich osude rozhodol súd
Zdielať na

Pred desiatimi rokmi mali zavraždiť mladú Renátu. O ich osude rozhodol súd

ŽILINA / O tom, či pôjde na slobodu muž, ktorý je obvinený z toho, že pred desiatimi rokmi vraždil, rozhodoval žilinský krajský súd. Brutálneho činu sa mal dopustiť aj s kamarátom Petrom. Obeťou bola 19-ročná Renáta z Martina. Prvé obvinenie padlo vlani.

​Vojtech bol už 21 krát súdne trestaný. Teraz je obvinený z toho, že sa podieľal na brutálnej vražde uškrtenej mladej Martinčanky. "Obvinení sú trestne stíhaní za obzvlášť závažný zločin vraždy v spolupáchateľstve," informoval prokurátor Jozef Kováčik

Tento muž sa dostal v Žiline do väzby po tom, ako ho previezli vládnym špeciálom zo severoírskeho Belfastu za prísnych bezpečnostných opatrení príslušníci Interpolu Bratislava spolu so žilinskými kukláčmi. "Sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť o prepustenie z väzby," doplnil Kováčik.

​Avšak Vojtech proti tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, ktorou sa zaoberal Krajský súd v Žiline. "Keďže boli splnené zákonné podmienky, súd prepustil obvineného z väzby na slobodu a nahradil väzbu dohľadom mediačného a probačného úradníka. Taktiež nariadil kontrolu obvineného technickým prostriedkom," uviedla Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Druhý obvinený v tomto prípade je jeho kamarát Peter, ktorý bol taktiež vo vyšetrovacej väzbe. Aj jeho krajský prepustil na slobodu s monitorovacím náramkom. Prokurátor už podal obžalobu na dvojicu mužov, ktorí majú mať na svedomí vraždu mladej Martinčanky. Ich súdny proces by mal začať v októbri tohto roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy