Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Do tla im zhorel rodinný podnik, ktorý niekto podpálil. Netušia, komu boli tŕňom v oku
Zdielať na

Do tla im zhorel rodinný podnik, ktorý niekto podpálil. Netušia, komu boli tŕňom v oku

TERCHOVÁ / Do tla im zhorelo to, čo budovali ešte ich rodičia. V krčme pracovala celá rodina. Aj keď podľa majiteľky nezarábala veľa peňazí, na slušný život im to stačilo. Rodina netuší, komu boli tŕňom v oku a prečo.

Rodinný podnik bol ich živobytím, zhorel do tla. Zuzka, ktorá v krčme aj pracuje práve s rodinou cestovala na vytúženú dovolenku. "Už sme boli pred Viedňou a sme sa vracali naspäť, keď sme o pol štvrtej prišli, vyzeralo to takto," priblížila majiteľka Zuzana Jánošíková.

Počas jednej jedinej noci prišla rodina úplne o všetko. "Dúfala som, že niečo sa zachráni ale nič, to bolo jediné, čo nám ostalo po ocinovi a nemáme zrazu nič," dodala Jánošíková.

Pohľad na zhorenisko nezvládla. "Mne prišlo zle, mňa aj záchranári zobrali, ja som odpadla," doplnila majiteľka. Hasičom sa podarilo v poslednej chvíli pred plameňmi zachrániť len ich psíka. Budova bude musieť ísť k zemi. "To sa musí zbúrať. Aj statika je zrejme porušená," dodala Jánošíková.

Krčma nezhorela pre technickú poruchu, či nedbalosť. "Tak nám povedali, že je to cudzie zavinenie, niekto nám to podpálil," objasnila majiteľka. "V predmetnej veci vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa KR PZ v Žiline"S nikým nemám konflikt, vôbec nechápem prečo sú ľudia takíto, čo im vadilo," poznamenala majiteľka.

Podnik je opáskovaný a majitelia nemôžu začať s odpratávaním sutín, pretože stále čakajú na poisťovňu. "Doteraz tu nikto nebol, musíme to nechať tak a bojíme sa, lebo ľudia tam chodia dovnútra, bojíme sa, aby sa niekomu niečo nestalo," dodala na záver majiteľka.

Peniaze na postavenie novej krčmy, ktorá fungovala prevažne v letnej sezóne nemajú, vytvorili transparentný účet a pomoc s búraním im už pár dobrovoľníkov ponúklo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy