Jasno
28°
Bratislava
Bartolomej
24.8.2024
Vo väzbe skončil 42-ročný Roman. Našli u neho viac ako kilogram marihuany a množstvo peňazí
Zdielať na

Vo väzbe skončil 42-ročný Roman. Našli u neho viac ako kilogram marihuany a množstvo peňazí

PARTIZÁNSKE / Kriminalisti z Partizánskeho majú za sebou úspešnú akciu. Najskôr muž spolupracovať nechcel, ale potom si to rozmyslel.

Sídlisko v Partizánskom, krátko pred siedmou hodinou ráno. Policajti zaklopali na dvere bytu v ktorom býval muž podozrivý z drogovej trestnej činnosti. Romana kriminalisti z Partizánskeho sledovali niekoľko mesiacov. Počas razie išli na istotu. Nemýlili sa.

42-ročný muž sa najskôr tváril prekvapene a to, že lieta v drogovom biznise popieral, nakoniec začal spolupracovať. "Policajti zaistili niekoľko vreciek vákuovo balenej zelenej sušiny, v ktorej bola expertíznym skúmaním zistená prítomnosť účinnej látky tetrahydrokanabinolu, teda sa jednalo o marihuanu," priblížila Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne

Policajti prehľadali dva byty, pivnice aj garáž. Práve v nej našli najviac drog. "Počas prehliadok policajti našli aj vyššiu finančnú hotovosť," dodala Kuzmová. "Tie peniaze sú dôkazom toho, že je to ťažké dílerstvo. Ten človek si pod 20 rokov nezaslúži," uviedol Marián Daubner, odborník na liečbu závislosti. 

Policajti poslali viac ako kilogram zelenej sušiny na expertízu. Na druhý deň mali predbežné výsledky. "Zo zaisteného množstva drogy by na základe predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ bolo možné pripraviť minimálne 3050 bežných jednotlivých dávok drogy spôsobilej po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa," doplnila Kuzmová. "To je jasné dílerstvo a nie v malom, vo veľkom," objasnil Daubner.

Experti ešte nepreskúmali všetok zaistený materiál. Predpokladajú, že muž mal pri sebe viac ako 10 000 dávok. "Marihuana je droga. Začiatkom každého dílera je marihuana. Tá ho naštartuje a už sa nezastaví," priblížil Daubner. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne obvinil 42-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," dodala Kuzmová.

Muž skončil v policajnej cele, odkiaľ ho eskortovali na súd. Vyšetrovateľ ho chcel vidieť vo väzbe. "Obvinenému, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," ozrejmila Kuzmová. "Okresný súd v Prievidzi vzal obvineného do väzby, pretože existuje obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," informovala Andrea Vodičková, Krajský súd v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy