Skoro jasno
16°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Boss žilinského podsvetia František Salinger sa opäť postavil pred súd
Zdielať na

Boss žilinského podsvetia František Salinger sa opäť postavil pred súd

TRENČÍN / František Salinger, jeden z najobávanejších mužov žilinského podsvetia, v utorok 19. septembra opustil brány väznice. Neprepustili ho, ale eskortovali na trenčiansky okresný súd. Tam sa malo začať pojednávanie, počas ktorého sedí na lavici obžalovaných.

​Kedysi obávaný muž žilinského podsvetia mal spolu so dvomi ďalšími mužmi pripraviť o peniaze žilinského podnikateľa. "Prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina podal obžalobu na troch obvinených pre zločin podvodu," informoval Martin Kokles, hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline.

Podnikateľovi sľúbili, že mu privezú autá, ktoré zaistili policajti počas razie. Nevidel však ani autá, ani peniaze. "Svojim konaním spôsobili škodu vo výške 53 500 eur," priblížil Kokles.

To, či je vinný alebo nie, sa v utorok sudkyňa od Salingera nedozvedela. Nateraz nechce ani vypovedať. Dokonca požiadal, aby sa pojednávalo bez neho. Podľa informácií TV JOJ má mať údajne problémy so žalúdkom.

Meno Františka Salingera sa prvýkrát dostalo do povedomia predovšetkým pre výbuch telefónnej búdky v Žiline v roku 1998. O život prišli traja nevinní ľudia, ktorí s mafiou nemali nič spoločné. V súčasnosti si odpykáva trest za brutálnu popravu mafiánskeho bieleho koňa. "Poškodený Milan L. mal byť podľa obžaloby usmrtený opakovanými údermi do hlavy tupou časťou sekery," ozrejmil prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline.

​Utorkové pojednávanie na okresnom súde v Trenčíne pokračovať nemohlo, pretože chýbal jeden z obžalovaných. Na súd napísal, že je zdravotne ťažko postihnutý a sám na súd nedokáže prísť. Sudkyňa odročila pojednávanie na 7. novembra. Na tom sa už Salinger, tak ako avizoval, nezúčastní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy