Jasno
28°
Bratislava
Filip
23.8.2024
Nitriansky naháč v nemocnici neskončil: Za jeho skutky mu hrozí trest
Zdielať na

Nitriansky naháč v nemocnici neskončil: Za jeho skutky mu hrozí trest

NITRA / Muž, ktorý po Nitre behal nahý a mal už viaceré opletačky s políciou skončil v policajnej cele. Počas víkendu totiž napadol čašníčku a neskôr skončil na psychiatrii. Z nemocnice už ale putoval priamo za mreže. Zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

​V pondelok k mužovi do bytu smerovali záchranárske zložky. Odmietol otvoriť polícii. Všetko vysielal aj naživo na sociálnej sieti. Z bytu ho napokon previezli do nemocnice na psychiatriu. Problémy s Mikulášom mali aj v nemocnici na psychiatrickom oddelení. Podľa informácií TV JOJ sa vyhrážal ošetrovateľovi, z podlahy vytrhol toaletu a zo steny televízor. "Bolo na menovaného opakovanie podané trestné konanie a známky agresívneho správania vykazoval aj počas hospitalizácie," uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice Nitra Tatiana Kubinec.

​Muža museli z nemocnice prepustiť

Rozhodol totiž o tom súd, ktorý mal na stole žiadosť na ústavnú liečbu. "Poskytovateľ zdravotnej starostlivosť nedodržal zákonnú lehotu na oznámenie prevzatie osoby do ústavnej starostlivosti bez jej súhlasu," tvrdí Hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev. Hovorkyňa nemocnice vysvetlila, že vzhľadom na to, že malo byť zahájené trestné konanie, na druhý deň mal byť odovzdaný orgánom činným v trestnom konaní.

Preto nemocnica lehotu nestihla a súd inak konať nemohol. Po prepustení nebezpečného pacienta však zasiahla polícia. "Nitrianska polícia muža zadržala a momentálne prebiehajú procesné úkony," dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. 

Problémov má viac než dosť

Mikuláš behal nahý po meste, strelil facku mestskému policajtovi, šoféroval pod vplyvom drog, vyhrážal sa a v sobotu s nožom v rukách udrel čašníčku. Aj toto vysielal naživo. Muž je momentálne v policajnej cele. O jeho ďalšom osude by mal rozhodnúť súd v priebehu niekoľkých hodín. Prokurátor podal návrh na vzatie väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy