Jasno
33°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Muž obvinený z vraždy mladej Renáty spred 10 rokov tvrdí, že je nevinný
Zdielať na

Muž obvinený z vraždy mladej Renáty spred 10 rokov tvrdí, že je nevinný

MARTIN / Už onedlho sa začne zaujímavý súdny proces s dvomi mužmi. Majú mať na svedomí vraždu mladej ženy, ktorá sa stala pred desiatimi rokmi. Jeden z obžalovaných je aj 22-krát súdne trestaný Vojtech Uríček. Ten ale tvrdí, že s týmto hrozným činom nemá nič spoločné.

Vojtech z dediny Horná Štubňa sa mal podieľať na vražde uškrtenej 19-ročnej Renáty v meste Martin. V čase, keď ho vyšetrovateľ NAKA obvinil, bol tento muž v Írsku. Previezli ho vládnym špeciálom na Slovensko a poputoval do väzby, pričom stále popiera svoju vinu. "Ja som na tom mieste nebol. Bol som u priateľky na ľadovni, potom som bol celý večer v herni," uviedol obžalovaný Vojtech Uríček. 

​Krajský súd ho prepustil na slobodu s tým, že musí nosiť monitorovací náramok. "Jednoznačne tak súd reagoval na námietky obhajoby vo vzťahu ku kľúčovému svedkovi, ktorý z tejto vraždy môjho klienta usvedčuje," priblížil ​obhajca Miroslav Miert. "Veď keby som aj takúto vec spáchal, poviem to mame, Bohu a nebudem to vešať na nos nejakému človeku, ktorý takto vypráva," vyhlásil Uríček.

Podľa jeho obhajcu ide o osobu, ktorá opakovane a sústavne mení svoje výpovede. "Aj znalec z odboru psychológie potvrdil, že pre dosahovanie vlastných cieľov, nemá problém použiť aj klamstvo," doplnil Miert. "Čo sa týka dôkaznej situácie vo vzťahu k obžalovaného, tak v tomto štádiu nemôžem bližšie špecifikovať dôkazy, pretože neprebehlo dokazovanie v konaní pred súdom," informoval dozorujúci prokurátor Marián Ukrop.

​No dozorujúci prokurátor prípadu vraždy mladej ženy jednoznačne vraví, že na Vojtechovu obžalobu existujú viaceré dôvody. "Nie je obžaloba postavená len na výpovedi jedného svedka, ale dopĺňajú ju aj ďalšie zabezpečené dôkazy," ozrejmil Ukrop. Spis ohľadom tejto vraždy spred desiatich rokov má vyše 6 tisíc strán a vypovedalo k nej vyše 150 svedkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy