Polojasno
33°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Rodinný dom zachvátili plamene: Dvoch mužov susedia vytiahli v poslednej chvíli
Zdielať na

Rodinný dom zachvátili plamene: Dvoch mužov susedia vytiahli v poslednej chvíli

PROSNÉ (OKR. POVAŽSKÁ BYSTRICA) / 22. septembra večer v Prosnom horel rodinný dom. Plamene sa šírili zo spálne a práve v nej sa v tom čase mali nachádzať dvaja muži. Milana a aj jeho kamaráta z horiaceho domu vytiahli susedia v poslednej chvíli.

Susedia dobre vedeli, že je Milan doma a nie je tam sám. Plamene šľahali zo spálne rodinného domu. "V rodinnom dome sa nachádzali dve osoby. Sused ich vytiahol z domu na čerstvý vzduch. Požiar bol v zadnej miestnosti," vysvetlil Milan Juríček z HaZZ v Považskej Bystrici. Obidvoch mužov, ktorí sa nadýchali splodín horenia previezli záchranári do nemocnice. "Cudzie zavinenie bolo vylúčené. Dvaja muži vo veku 55 a 44 rokov boli z dôvodu intoxikácie prevezení RZP na preventívne vyšetrenie. Škoda spôsobená na rodinnom dome bola odhadnutá na 5 000 eur," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová.

Len vďaka rýchlemu zásahu profesionálnych ale aj dobrovoľných hasičov z Udiče, Dolnej Maríkovej a Prosného sa plamene nerozšírili a nespôsobili oveľa väčšie škody "Štátni hasiči tu boli chvíľku pred nami, oni to plamenné horenie podchytili. Pomáhali sme v dohášaní skrytých ohnísk. Bolo nás dosť, zišlo sa nás šesť, čo je slušné na piatok večer," uviedol dobrovoľný hasič z Udiče, Michal Tarbaj.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy