Jasno
16°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Mama zavraždenej Renáty: Som rada, že už vieme okruh páchateľov
Zdielať na

Mama zavraždenej Renáty: Som rada, že už vieme okruh páchateľov

MARTIN / TV JOJ priniesla reportáž o mužovi, ktorý je obžalovaný v prípade vraždy spred desiatich rokov, no stále odmieta vinu. Pri čine bola uškrtená 19-ročná Renáta. Po vysielaní sa štábu ozvala aj mama obete.

​Samozrejme, mama zavraždenej Renáty by chcela konečne vedieť, kto brutálnym spôsobom zabil jej dcéru. "Ja aj moja rodina je traumatizovaná tým, čo sa dialo, aj čo ďalej nasledovalo," vyjadrila sa mama zavraždenej Renáty. Polícii je vďačná za to, že sa roky venovala tomuto prípadu. "Som rada, že to dospelo do tohto záveru, že teda vieme okruh páchateľov," dodala.

​Dnes sú už obžalovaní z tejto vraždy dvaja muži. Jeden z nich je Vojtech, ktorý stále tvrdí, že je nevinný. Podľa jeho slov kľúčový svedok klame, že sa mu priznal k tomuto činu. "Ide o osobu, ktorá opakovane a sústavne mení svoje výpovede, pričom aj znalec z odboru psychológie potvrdil, že pre dosahovanie vlastných cieľov nemá problém použiť aj klamstvo," vyjadril sa obhajca Miroslav Miert. "Čo sa týka dôkaznej situácie vo vzťahu k obžalovanému, nie je obžaloba postavená len na výpovedi jedného svedka, ale túto dopĺňajú aj ďalšie zabezpečené dôkazy," uviedol dozorujúci prokurátor Marián Ukrop. Renátina mama má poctivo naštudovaný celý spis. "Keďže som čítala obžalobu, vina obvinených bola dostatočne dokázaná. Stotožňujem sa s tým, čo píše prokurátor," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy