Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Z ambulancie rovno za mreže. Opitý lekár sa postavil pred súd
Zdielať na

Z ambulancie rovno za mreže. Opitý lekár sa postavil pred súd

HUMENNÉ / Z ambulancie rovno za mreže policajnej cely. O prípade 63-ročného lekára – špecialistu, ktorý v Humennom ordinoval pod vplyvom alkoholu, sme hovorili pred pár dňami. V pondelok ráno sa zo skutku zodpovedal na súde. Prokurátor navrhol, aby ho stíhali väzobne.

"On ledva písal, ledva rozprával. Ja som hovorila o bolesti nohy, on písal o chrbtici. Chrbticu som vôbec nespomínala
či oni si neuvedomujú, že majú na starosti ľudské životy," uviedla pacientka Valéria. Prípad vyšetrovala polícia. "Ako lekár vykonával svoje zamestnanie, ošetroval pacientov a to v stave, kedy mohol ohroziť ich život alebo zdravie. Lekár bol podrobený dychovej skúške, výsledok dosiahol hodnotu 1 promile," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

​Lekár svoje konanie nekomentoval

Po štyroch dňoch za mrežami CPZ sa obvinený lekár zo skutku zodpovedal na súde. Cestou do pojednávacej miestnosti svoje konanie nekomentoval. Prokurátor navrhol väzobné stíhanie. Sudkyňa rozhodla tak, že ho zo zadržania prepustila na slobodu a ako náhradu tzv. Preventívnej väzby prijala jeho písomný sľub. "Zároveň súd nad obvineným nariadil dohľad probačného a mediačného úradíka a uložil obvinenému obmedzenie, spočívajúce oznámiť každú zmenu miesta pobytu, zákaz vycestovať do zahraničia a obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok. Rozhodnutie OS Humenné je právoplatné," potvrdila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Policajti potvrdili, že to nie je prvýkrát, čo tento muž čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom. V predchádzajúcom skutku išlo o jazdu pod vplyvom alkoholu. V júli minulého roka smeroval do centra mesta, keď ho zastavila policajná hliadka. Za volantom nafúkal viac ako 1,3 desatiny promile alkoholu. Dostal 700-eurový peňažný trest a o vodičák prišiel na dva roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy