Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Ďalší zásah NAKA: Zadržali bývalého šéfa nitrianskeho inšpektorátu práce
Zdielať na

Ďalší zásah NAKA: Zadržali bývalého šéfa nitrianskeho inšpektorátu práce

NITRA / Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali v utorok 26. septembra počas akcie s krycím názvom Bizón päť osôb. Policajná akcia súvisela s páchaním korupčnej trestnej činnosti, ku ktorej malo v minulosti dochádzať na Inšpektoráte práce Nitra. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Ako prvý o tom informoval portál Startitup.

"Počas policajnej akcie bolo zadržaných päť osôb, vykonaných osem domových prehliadok, pri ktorých bolo zaistené väčšie množstvo nosičov elektronických dát, ako aj rôzny listinný materiál," priblížila. V súčasnom čase sú vykonávané procesné úkony, polícia ďalšie informácie o zadržaných osobách a o skutkoch poskytne až keď to umožní procesná situácia.

Podľa informácií portálu Startitup v putách skončil Róbert Bulla, bývalý šéf nitrianskeho inšpektorátu práce a Juraj Varga, majiteľ siete penziónov.

Policajnú akciu s krycím názvom Bizón vykonali príslušníci NAKA v utorok od 6. hodiny ráno na rôznych miestach v Nitrianskom a Bratislavskom kraji. Osoby boli zadržané v súvislosti s podozrením z páchania trestnej činnosti na nitrianskom inšpektoráte práce, ku ktorému malo dochádzať v minulosti. Z inšpektorátu práce pre TASR uviedli, že sa k danej veci nebudú vyjadrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy