Jasno
29°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Manželku, s ktorou mal 7 detí, umlátil kladivom. Miroslav už pozná svoj trest
Zdielať na

Manželku, s ktorou mal 7 detí, umlátil kladivom. Miroslav už pozná svoj trest

ŽILINA / Miroslav z oravskej dediny Zákamenné zavraždil manželku, s ktorou mal sedem detí a pokúsil sa o samovraždu. Zachránili ho však lekári. Krajský súd v Žiline najnovšie rozhodol o jeho definitívnom treste.

Miroslav sa priznal k vražde svojej ženy. Matku siedmich detí brutálne umlátil kladivom. "Viackrát ju mal udrieť tupým predmetom do hlavy. 49-ročná žena utrpela devastačné poranenia hlavy, ktorým na mieste podľahla," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. "Skutku sa dopustil napriek tomu, že bol príslušníkmi vykázaný z obydlia a mal zákaz približovania sa k manželke," uviedol ​prokurátor Marián Ukrop.

K tomuto prípadu sa vyjadroval aj súdny znalec z odboru psychiatrie. Povedal, že Miroslav je psychiatrický pacient a trpí zmiešanou poruchou osobnosti. Avšak trestný čin nespáchal pod vplyvom duševnej choroby.

​V júli mu okresný súd uložil trest, proti ktorému sa ale odvolal. "Súd ho uznal za vinného v zmysle obžaloby. Uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 20 rokov so zaradením do ústavu s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložil a ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou," uviedol Ukrop. Senát žilinského krajského súdu jednoznačne potvrdil trest, ktorý Miroslavovi nadelil okresný súd. "Pretože neuznal odvolacie dôvody za dôvodné," priblížil Pavel Labáth, právny zástupca poškodených.

Pri pojednávaní na krajskom súde sa Miroslav rozplakal. Tvrdil, že mu je veľmi ľúto najmä to, že ublížil svojim deťom. "Maloleté deti stratili najbližšieho človeka, a ich život stratil zmysel a tento stav bude trvať celý ich život," povedala sudkyňa obžalovanému Miroslavovi. "Som s nimi aj v kontakte, ale o tejto veci sa s nimi bližšie nebavím, nechcem v nich jatriť rany. Bavím sa predovšetkým s tými dospelými," uviedol Labáth.

Zo siedmich detí sú štyri maloleté. "Žijú v spoločnej domácnosti, majú veľký rodinný dom, súdom bola za opatrovníka určená ich sestra s manželom," uzavrel Labáth.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy