Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Bitka Rómov: útočili nožmi a padli aj výstrely. Vraj sa bili pre tínedžerku
Zdielať na

Bitka Rómov: útočili nožmi a padli aj výstrely. Vraj sa bili pre tínedžerku

LUŽIANKY / Skupina Rómov z Lužianok brutálne zaútočila na troch mužov, tiež Rómov z Močenku. Stalo sa to na parkovisku pred obchodným domom v Nitre. Útočili nožmi a dokonca padli aj výstrely. Traja muži skončili v nemocnici. Bili sa údajne pre 14-ročné dievča, o ktoré mala rodina útočníkov záujem.

K bitke došlo ešte minulý týždeň na parkovisku pred obchodným domom. Troch mužov z Močenku tu napadla skupina z Lužianok. "Po nás vyskočilo asi 9-10 ľudí vyzbrojení plus tri-štyri ženy mali tie spreje." uviedol Stanislav Lakatoš, rómsky vajda Močenok. 

Muži, tvrdia, že najskôr im do očí jedna zo žien nastriekala slzný plyn a potom ich už bili hlava nehlava. "Šľahali nás od hlavy po paty aj strieľali po nás. S obuškami a s dýkou som dostal v strede hlavy mi buchol dýkou," opísal Stanislav Lakatoš. "Na mňa nabehli traja štyria s obuškom do hlavy. Hlava nehlava ma bili od nôh až po hlavu," povedal napadnutý Korado Lakatoš.

Okoloidúci zavolali policajtov a bitku dostali pod kontrolu. Na parkovisku zaisťovali stopy. Zostala tam nábojnica z plynovej pištole, nôž, či palica. "Polícia  v Nitre začala trestné stíhanie pre prečin výtržníctva" informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. Po bitke skončili všetci traja muži v nemocnici, majú viaceré zranenia. "Monokel mám od tých výstrelov na tele také modriny tu mám popáleniny," opísal Korado Lakatoš. "Som bodnutý v nohe na nohu, preťali mi hlavu na dva krát 7 štichov v hlave," poznamenal Stanislav Lakatoš.

Všetko sa stalo pre pytačky

Podľa rómskeho Vajdu všetko bolo pre 14-ročné dievča. Záujem mal o ňu chlapec zo skupiny, ktorá ich napadla. Mladíkov otec mal školáčku bez vedomia rodiny zobrať cestou z nákupu a odviesť k nim. "Ja som plakala, kričala som a oni ma nasilu ťahali," reagovala Jennifer. "Hodili ju do auta a zobrali ju k tomu 18-ročnému chlapcovi. Ona ho v živote nevidela," povedal vajda. "On ma chcel znásilňovať. Ja som to nedovolila, som plakala, kričala," povedala Jennifer.

Stará mama požiadala o pomoc vajdu, aby sa vnučka vrátila domov. Po troch dňoch sa to aj podarilo. "Ja som im video poslal so slovami, že ak nie budú na rok vylúčení z našich komunít," poznamenal vajda. K bitke došlo tri týždne po tomto incidente. Vajda verí, že polícia bitku vyšetrí a útočníkov potrestá. V ich komunite sú síce určité zvyky, ale prebieha to inak. "Keď to nechce, že nasilu, robíme to, že na pytačky chodíme," uzavrel vajda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy