Polojasno
20°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Mrazivé detaily z miesta streľby: V paneláku zostali stopy po guľkách i zápase
Zdielať na

Mrazivé detaily z miesta streľby: V paneláku zostali stopy po guľkách i zápase

BRATISLAVA / Nášmu reportérovi sa podarilo dostať sa na miesto, kde sa medzi strelcom a policajtmi odohrala krvavá dráma. Na medziposchodí bolo ešte aj deň po tom vidieť stopy po strelách či zápase. Stav zranených nevinných ľudí sa po operáciách pomaly zlepšuje. Postupne sa zotavuje aj postrelený a dopichaný policajt. V nemocnici ho navštívilo aj jeho vedenie.

Reportér TV JOJ Andrej Zavřel získal zábery z miesta, kde už celá krvavá dráma vyvrcholila. Práve tu prišiel o život 32-ročný útočník, ktorého zasiahli tri výstrely. Dokopy ich padlo osem. Do paneláka prišli policajti, keď Matej z okna detskej izby postrelil troch nevinných ľudí. Tí sa s ním mali dostať do konfliktu po tom, ako sa sídliskom z jeho bytu ozvala explózia. Susedia vybehli pred panelák, aby sa pozreli, čo sa stalo. Po výmene názorov si Matej zobral pištoľ a spustil na nich paľbu. Policajti prišli do bytovky a chceli strelca zadržať. Ten podľa zistení TV JOJ začal po nich vykrikovať vulgarizmy a z bytu sa vyrútil aj s dvomi veľkými nožmi v ruke. Prvého rovno bodol do hlavy. Nôž sa mu našťastie po kosti skĺzol. Pri mele padli zo schodov až na medziposchodie. Kým sa kotúľali, ešte ho stihol bodnúť.

"V tomto štádiu by bolo zbytočné špekulovať, lebo si musíme počkať na závery, či to bola odrazená strela, či to bola jeho odrazená strela, kolegova strela, alebo priama strela vystrelená kolegom," uviedol policajný prezident Štefan Hamran. Schody medzi druhým a prvým poschodím boli ešte aj deň po streľbe zaliate krvou. Stopy po nej boli aj na stenách a v nich boli diery po výstreloch z pištole. Vyšetrovatelia preverujú aj nebohého minulosť. Objavili sa informácie, že v roku 2008 mal vtedy 17-ročný Matej prerezať na jedenástich autách pneumatiky. Vek aj miesto by sedelo na včerajšieho strelca. "Čo zistíme vo vzťahu k jeho minulosti, keď sa naozaj pozrieme podrobne, si teraz netrúfam odhadnúť. No pre nás z tohto pohľadu bol v podstate neviditeľný," dodal Hamran.

Mladý policajt, ktorý zastrelil útočníka, má momentálne voľno. "Bola mu poskytnutá posttraumatická intervencia, komunikoval s ním psychológ priamo v noci po tom zákroku," vysvetlil Viliam Adamec, krajský riaditeľ PZ Bratislava. Niektorých postrelených už prepustili z nemocnice. Tí, čo majú vážnejšie zranenia, sú po operáciách, vrátane zasahujúceho policajta. "Do budúcna plánuje možno ísť na kriminálnu políciu," dodal Adamec. "Komunikovali sme s ním a bol tam aj nejaký úsmev na tvári, takže pevne dúfam, že čoskoro sa dostane do poriadku," vyjadril sa Hamran. Motív Matejovho vyčíňania ostáva zatiaľ neznámy. Polícia preveruje aj to, ako sa dostal k zbrani a ako ich mal jeho otec zabezpečené. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy