Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Lucia, ktorá zavraždila svojho muža, tvrdí, že išlo o obranu. Proces sa blíži ku koncu
Zdielať na

Lucia, ktorá zavraždila svojho muža, tvrdí, že išlo o obranu. Proces sa blíži ku koncu

TRENČÍN / Napadol ju, neskôr aj jej kamaráta, žena to vyriešila tak, že ho bodla do srdca. Reč je o 35-ročnej Lucii, ktorá v byte v Dubnici nad Váhom zavraždila svojho muža. Podľa jej slov malo ísť o nutnú obranu.

Na súde vypovedal kľúčový svedok. Muž, ktorý bol v čase vraždy v byte. Ten potvrdil to, čo od začiatku hovorí obžalovaná. V osudný večer sa manželia začali hádať. Netrvalo dlho a Tomáš na Luciu zaútočil aj fyzicky. "Začal ju biť, do toho som vstúpil ja," priblížil svedok.

"Zhodil ju z barovej stoličky, potom ju bil," poznamenal obhajca obžalovanej Jozef Podoba. "Som zakročil, ma odstrčil. Chytil som mu ruky, sa mi vyšmykol a začal ma biť," dodal svedok. V tom spadol na zem. Tomáš ho podľa jeho slov udieral po celom tele. "Ja som sa ich snažila oddeliť od seba," povedala obvinená Lucia.

"Sme sa bili. Spadol som na zem. Bil ma a zrazu prestal," opísal svedok. Obžalovaná vzala nôž a podľa obžaloby svojho muža bodla rovno do srdca. "Bolo to intenzívne, šanca na prežitie nebola žiadna," uviedol Matúš Pavlík, prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne"Konala som v nutnej obrane. Ja som tomu neverila, myslela som si, že je to zlý sen," dodala obvinená. 

Keď zistila, čo sa stalo, zavolala záchranku. Pomoci mu už nebolo. Podľa jej slov na ňu nezaútočil prvýkrát. "Keď mal vypité, tak ma často bil," povedala obvinená. "Tam bolo rozhodnutie okresného úradu, ktorý mu dal pred rokom pokutu za jej napadnutie. Snažíme sa to dať na nutnú obranu," dodal Podoba.

Obžalovaná znáša súdny proces veľmi ťažko. Pred časom sa dokonca pokúsila o samovraždu. "Má výčitky, má veľké výčitky, to sa nedá ani opísať," doplnil Podoba. Sudca odročil pojednávanie na 5. októbra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy