Jasno
31°
Bratislava
Pavol, Peter, Petra
29.6.2024
Pri Senici spadlo malé lietadlo. Podľa informácií TV JOJ zahynuli dvaja ľudia
Zdielať na

Pri Senici spadlo malé lietadlo. Podľa informácií TV JOJ zahynuli dvaja ľudia

ČÁČOV / Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR prijalo na tiesňovú linku informáciu o páde malého lietadla v mestskej časti Čáčov v okrese Senica. Informovalo o tom na sociálnej sieti v nedeľu (1. októbra) večer. Podľa informácií TV JOJ prišli o život dvaja ľudia.

Pri tragickom páde zahynuli dvaja muži vo veku 52 a 19 rokov. "Môžeme potvrdiť, že v nedeľu 1. októbra sme na linku tiesňového volania prijali informáciu o páde lietadla v Senici. K udalosti sme bezodkladne vyslali ambulanciu záchrannej zdravotnej služby. Na mieste prítomný lekár u dvoch osôb konštatoval smrť, nakoľko ich zranenia boli nezlučiteľné so životom," informoval Viliam Sládek z Krajského operačného strediska ZZS. V pondelok prišla rodina pilota položiť na miesto kvety.

Prípad vyšetruje senická polícia, ktorá začala vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. ​Ozrejmila, že polícia dostala informáciu o páde ultraľahkého lietadla na pole.  

Lietadlo malo krátko pred pádom predvádzať akrobatické manévre. "Lietadlo robilo akrobatické kúsky už dlhší čas. Potom sme videli, ako vystúpilo smerom hore a urobilo akoby premet. Následne začalo padať voľným pádom, bolo počuť dutý náraz o zem," opísali pre TV JOJ svedkovia pádu lietadla. 

Podľa informácií patrí havarovaný stroj firme slovenského herca a moderátora Daniela Dangla. Išlo o dvojmiestny stroj, konkrétne model WT9 Dynamic od slovenského výrobcu. 

Polícia sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc

Polícia vyzýva občanov, ktorí tragickú udalosť zaznamenali, aby polícií poskytli akékoľvek fotky a videá pádu lietadla. "Všetky čiastkové záznamy nám pomôžu pri objasnení príčin tragédie," uviedla polícia. 

Na miesto udalosti boli vyslaní štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z HS v Senici s dvoma kusmi hasičskej techniky. "Zasahujúci príslušníci po príchode na miesto udalosti zistili, že ide o malé lietadlo, v ktorom sa nachádzajú dve osoby bez známok života. Hasiči miesto udalosti zabezpečili pred šírením nebezpečných látok a pred vznikom požiaru," uviedla hovorkyňa Prezídia HaZZ Bianka Královičová. 

Zdroj: TV JOJ



Súvisiace články

Najčítanejšie správy