Skoro jasno
16°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Len krok od explózie. Dieťa na čerpacej stanici vylialo palivo a zapálilo ho
Zdielať na

Len krok od explózie. Dieťa na čerpacej stanici vylialo palivo a zapálilo ho

HORNÝ ZEMPLÍN / Podozrenie, ktorému by málokto veril, sa napokon potvrdilo. Páchateľom pri vyčíňaní na čerpacej stanici na východe Slovenska, bol iba 9-ročný chlapec. Dieťa tam podľa polície najskôr zámerne vylialo palivo a potom ho zapálilo. Ak by zamestnanci nekonali rýchlo, mohlo to mať tragické následky.

Polícia tento prípad vyšetrovala ako zločin všeobecného ohrozenia. Nechýbalo veľa a mohlo dôjsť k explózii s fatálnymi následkami. Incident sa odohral na tejto čerpacej stanici na Hornom Zemplíne. Je to zarážajúce, ale páchateľom bolo v tomto prípade dieťa vo veku okolo deviatich rokov. Chlapec úmyselne rozlial na zem pohonné hmoty a pokúsil sa ich zapáliť. Pri druhom stojane spravil to isté. Tentoraz však vznikol požiar.

Vinníka zachránil jeho vek

Oheň sa našťastie rýchlo podarilo uhasiť zamestnancom čerpacej stanice. To, že skutočne išlo o dieťa teraz potvrdila aj polícia. Za tento zločin, ktorým ohrozilo životy obyvateľov mesta hrozí až 10 ročný trest. Avšak zásadnú úlohu hrá v tomto prípade jeho vek. "V danej trestnej veci bolo trestné stíhanie zastavené z dôvodu neprípustnosti. Osoba, z dôvodu jej veku nie je trestne zodpovedná," vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová. A v prípade maloletých nie sú podľa zákona trestne zodpovední ani rodičia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy