Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Agresívne vyčíňanie vodiča: Pri banálnej kontrole napadol policajtov
Zdielať na

Agresívne vyčíňanie vodiča: Pri banálnej kontrole napadol policajtov

HUMENNÉ / Útok na policajta v Humennom. Stalo sa to pri banálnej kontrole vodiča. Po zastavení auta totiž vyplávali na svetlo viaceré problémy. Nemal vodičský preukaz, nafúkal a krátko predtým rozbil dvere na bytovke. Údajný agresor skončil v cele. Policajtovi však spôsobil vážne zranenia.

Stačilo len pár minút

Pár minút stačilo na to, aby si nielen poriadne zavaril, ale aj zamestnal policajtov. Najskôr rozbité dvere na bytovky, potom poškodené auto na parkovisku a najväčšie problémy po kontrole na tejto ulici. Sedel za volantom auta bez vodičského preukazu a navyše nafúkal.

Keď policajt vykonával služobný zákrok, podľa zdroja televízie JOJ autom sa, zrejme s úmyslom ujsť, pohol. Policajt skončil s vážnymi zraneniami. "Nakoľko prebiehajú procesné úkony nie je možne sa bližšie k danej veci vyjadriť," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Muž čelí obvinenie z viacerých skutkov

Okrem ohrozenia pod vplyvom návykovej látky je to aj útok na verejného činiteľa a marenie výkonu úradného rozhodnutia. Skončil za mrežami cely policajného zaistenia a prokurátorka navrhla jeho väzobné stíhanie. Cestou na súd na naše otázky nereagoval. "Bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti," priblížila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Hoci súdu predložil viaceré alternatívny, nepomohlo to

"Súd neprijal písomný sľub obvineného ako náhradu väzby a rovnako väzbu nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka," uviedla Petrufová. Obvinený si nechal lehotu na prípadné podanie opravného prostriedku. To ale nemá odkladný účinok a z pojednávacej miestnosti putoval rovno za mreže väzby. Jeho vyčíňanie stálo policajta vážne poranenie hornej končatiny.

Policajta museli operovať

Bezprostredne po ošetrení lekári usúdili, že v prípade zraneného policajta je nutná hospitalizácia a aj následná operácia. "Pacient bol do nemocnice privezený so stredne ťažkými zraneniami, po ošetrení bol v stabilizovanom stave prevezený na vyššie pracovisko," informovala Bianka Krejčiová, hovorkyňa siete nemocníc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy