Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Rozsudok v prípade exšéfa kontrarozviedky SIS Ľubomíra Arpáša opäť nepadol
Zdielať na

Rozsudok v prípade exšéfa kontrarozviedky SIS Ľubomíra Arpáša opäť nepadol

BANSKÁ BYSTRICA / Kauzu v prípade exšéfa kontrarozviedky SIS Ľubomíra Arpáša sa nedarí uzavrieť. Aj napriek tomu, že záverečné reči odzneli takmer pred rokom, rozsudok ani v utorok 2. októbra 2023 nepadol. Senát špecializovaného súdu nariadil ďalšie dokazovanie.

Aj napriek tomu, že na súde už odzneli záverečné reči aj posledné slovo, rozsudok nepadol ani na tretíkrát. Vyhlásenie sa pritom očakávalo už počas leta. V prvom prípade neprišiel jeden z obhajcov. V druhom to skomplikovala neprebratá zásielka zo súdu pre jedného z obžalovaných.

Tentoraz nariadil nečakane samotný senát ďalšie dokazovanie. "Po záverečnej porade senátu bolo rozhodnuté o doplnení dokazovania v súvislosti s vypracovaním znaleckého posudku na obsah zvukových nahrávok, ktoré boli predložené obžalovaným," informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Nasledovať tak bude ďalšie znalecké skúmanie a potom obžalovaní opäť prednesú záverečné reči.

Kedy bude ďalšie pojednávanie známe nie je. Ľubomír Arpáš a bývalý černákov obhajca František Polák čelia obžalobe za vydieranie podtatranského podnikateľa. Za úplatok mu mali sľúbiť ututlanie jeho daňových deliktov. Prokurátor žiada 20-ročné tresty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy