Jasno
31°
Bratislava
Pavol, Peter, Petra
29.6.2024
NAKA zadržala šesť osôb: Zaistili veľké množstvo liekov na potenciu
Zdielať na

NAKA zadržala šesť osôb: Zaistili veľké množstvo liekov na potenciu

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok, 5. októbra, v rámci akcie Lieky zadržala šesť obvinených osôb. Zaistila veľké množstvo liekov na potenciu a iných derivátov a zakázaných liekov v tisícoch kusov. Vykonala šesť domových prehliadok a jednu prehliadku iných priestorov. Potvrdil to odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Kukláči od štvrtkového (5.10.) rána zasahovali na viacerých miestach po Slovensku, vrátane toho na Starohájskej v Trnave. Policajti v budove strávili niekoľko hodín a zaistili kopu liekov a materiálu. Podľa informácií TV JOJ do prenajatých priestorov chodievali pravidelne vyše roka neznáme mladé ženy. Z budovy odchádzali vždy s plnými vrecami liekov. Kuriozitou je, že hneď vedľa budovy sídli aj trnavský daňový úrad. Krátko pred desiatou hodinou ráno policajti z NAKA z budovy odišli. "Príslušníci NAKA vykonali šesť domových prehliadok, jednu prehliadku iných priestorov, zadržali šesť obvinených osôb," uviedla hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová.

Biznis mal fungovať od roku 2017 a pomerne jednoducho. Na Slovenských či Českých webových stránkach ste si objednali to, čo ste k sexuálnemu životu potrebovali. Skupina zarábala na nelegálnych tabletkách na potenciu či erekciu. Tie mali byť dovážané zo zahraničia. Išlo prevažne o Kamagru či Viagru. Zisk mal byť cez dva milióny eur. "Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinie pre zločin Neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami," dodala Bárdyová. "Tie lieky nie sú bezpečné a účinné, keďže neprešli ŠÚKL. A ak je tam iná účinná látka, tak môžu spôsobiť smrť. Okrem toho tieto lieky môžu obsahovať rôzne jedy, asfalty, farbivá," uviedla hovorkyňa ŠÚKL, Jana Matiašová. Skupina lieky balila a potom ich distribuovala po celom Slovensku a Česku. Odberatelia lieky zaplatili prevodom na účet či dobierkou. Tabletky sa k nim potom dopravili kuriérskymi službami. Biznis s liekmi fungoval hlavne na internete. E-shopy s Kamagrami sú stále online a dá sa v nich aj nakupovať. Problém je ale ten, že vám ich už nemá kto zabaliť a poslať, keďže podozriví skončili v putách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy