Jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Na cintoríne zrazila vodiča dodávka, ktorú pár sekúnd predtým šoféroval
Zdielať na

Na cintoríne zrazila vodiča dodávka, ktorú pár sekúnd predtým šoféroval

POPRAD / Takúto nehodu v Liptovskej Tepličke ešte nezažili. Na miestnom cintoríne zrazila vodiča dodávka, ktorú pár sekúnd predtým šoféroval. Zasahovali všetky záchranné zložky vrátane vrtuľníka.

V Liptovskej Tepličke sa vo štvrtok 12. októbra zranil muž, ktorý mal v pláne opraviť niekoľko hrobov. Na cintorín prišiel na dodávke. Odstavil ju na tráve, a keď vystúpil, odrazu sa pohla. "Muž ju chcel zastaviť, vojsť do auta a zatiahnuť ručnú brzdu. Samozrejme sa mu to nepodarilo. Stiahlo ho pod vozidlo a následne dodávka prešla cez neho," opísal udalosť Peter Géci, veliteľ Dobrovoľného hasičkého zboru obce Liptovská Teplička. 

Muž mal nohy zakliesnené pod dodávkou

Svedkovia volali pomoc. Dojazd profesionálov je do tejto obce dlhší, ale miestni dobrovoľní hasiči zasahujú veľmi rýchlo. "Jednotka zistila stav a životné funkcie zraneného. Bol mu založený fixačný krčný golier," doplnil Géci. Dobrovoľníci sledovali stav vodiča. Už vedeli, že na miesto sa ponáhľajú popradskí hasičskí profesionáli i záchranársky vrtuľník. 

"Vďaka dymovému signálu, ktorý použili dobrovoľní hasiči sa posádke podarilo z paluby okamžite lokalizovať miesto nešťastia. Lekárka mu poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie. Pacient bol preložený na palubu s úrazom chrbtice a so sériovou zlomeninou rebier bol v stabilizovanom stave prevezený na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice," priblížila zdravotnú pomoc Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe Poprad

Polícia preveruje možnosť alkoholu v krvi 

O dodávku sa postarali profesionálni dobrovoľní hasiči. Hrob zostal úplne zničený, no mužovi život zachránili. Mal aj veľké šťastie. "Naozaj spolupráca medzi všetkými záchrannými zložami bola na vysokej úrovni," dodal Géci. Prípadom sa už zaoberá aj polícia. "Na zistenie prítomnosti alkoholu v krvi, bola mužovi odobratá krv. Okolnosti tejto udalosti polícia preveruje," doplnila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy