Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Falošný poplach nastrašil hostí známeho hotela. Bombu hľadali pyrotechnici
Zdielať na

Falošný poplach nastrašil hostí známeho hotela. Bombu hľadali pyrotechnici

TATRANSKÁ LOMNICA / Pokojný víkendový večer hostí i zamestnancov hotela v Tatranskej Lomnici narušil nečakaný telefonát. Neznáma osoba oznámila, že v zariadení je bomba. Ľudia museli hotel okamžite opustiť. Bomba sa nakoniec nenašla.

Zamestnanci hotela dostali v sobotu (21. 10.) podvečer výhražnú správu s informáciou o prítomnosti výbušného zariadenia v jeho priestoroch. "Na miesto boli okamžite privolaní príslušníci Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru Vysoké Tatry. Hostia boli následne po nahlásení bomby bezpečne evakuovaní do sesterskej prevádzky hotela, reštaurácie Kuszmannov bazár, kde sa o nich personál hotela postaral," uviedla Židek Gaťašová.

Zabezpečené bolo aj náhradné ubytovanie

Ako povedala, pyrotechnická prehliadka hotela príslušníkmi polície spolu so psovodom a psom špecializovaným na vyhľadávanie výbušnín bola po niekoľkých hodinách ukončená s negatívnym výsledkom. "V prípade, ak by sa potrebné bezpečnostné práce neukončili do polnoci, mali sme pre hostí zabezpečené ubytovanie v okolitých hoteloch," dodal Peter Mudrý, člen predstavenstva Mores Resort, a. s., ktorá je majiteľom Hotela Lomnica a reštaurácie Kuszmannov bazár.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade v danom prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy