Zatiahnuté
11°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Vrah mladej ženy chce ísť na slobodu. Vraj sa polepšil
Zdielať na

Vrah mladej ženy chce ísť na slobodu. Vraj sa polepšil

BANSKÁ BYSTRICA / Muž, ktorý pred 16 rokmi brutálne zavraždil mladú ženu, mieri na slobodu. Róbert Ďurina, ktorý si odpykáva 21 a pol ročný trest, požiadal banskobystrický Okresný súd o podmienečné prepustenie. Senát mu vyhovel.

Pred 16 rokmi zavraždil v Lučenci mladučkú krupierku Katku. Mala tesne pred svadbou, keď jej dobité a dobodané telo našli v kríkoch pri obci Tomášovce. Doplatila na to, že v osudnú noc pracovala v herni, ktorú Róbert Ďurina prepadol.

"Poškodenú udrel, škrtil a nastriekal jej do tváre slzný plyn," povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru Marián Slobodník.

V súčasnosti si odpykáva 21 a pol ročný trest a tvrdí, že všetko ľutuje a vraj sa polepšil. Katkina rodina dúfala, že vrah dostane doživotie. Jej mama niekoľko rokov po procese zomrela od žiaľu.

Prepustenie má svoje podmienky

Vrah požiadal o podmienečné prepustenie, súd mu vyhovel a dostal 7-ročnú podmienku. Okrem toho nemôže vycestovať do zahraničia či piť alkohol a musí sa hlásiť  probačnému úradníkovi. Samotné rozhodovanie bolo komplikované a natiahlo sa o niekoľko hodín. Anonym totiž nahlásil bombu a budovu súdu museli prehľadať. Pojednávanie preto prerušili.

S verdiktom súdu nie je spokojná prokuratúra, podľa ktorej hrozí v Ďurinovom prípade recidíva. Navyše išlo o mimoriadne brutálny čin. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Prokurátorka podala sťažnosť, rozhodovať tak bude Krajský súd. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy