Zatiahnuté
12°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Chceli kúpiť vozidlá cez internet. Hoci za nich zaplatili, jazdiť v nich zrejme nikdy nebudú
Zdielať na

Chceli kúpiť vozidlá cez internet. Hoci za nich zaplatili, jazdiť v nich zrejme nikdy nebudú

HORNÝ ZEMPLÍN / Traktor z Nemecka, auto zo Španielska, no hlavne oklamaní ľudia zo Slovenska. O ťažko zarobené peniaze ich pripravil jeden email. Vozidlá si chceli kúpiť cez internet a hoci za nich zaplatili tisícky eur, jazdiť v nich zrejme nikdy nebudú.

Podvedení Slováci sa popálili pri kúpe vozidiel cez internet. Zhodujú sa na jednom – predávajúci pôsobili dôveryhodne.

Muž zo Stakčína mal záujem o kúpu traktora. Jeho cena bol 1 800 eur. Medzi ním a predávajúcim prebehla emailová komunikácia. "Samotný traktor sa mal nachádzať v Nemecku. Nakoľko musel byť prepravený na Slovensko, bolo potrebné uhradiť jeho cenu, čo kupujúci aj urobil. Peniaze vložil na určený bankový účet," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Uhradil aj 450 eur ako daň za traktor a neskôr 890 eur ako poplatok za environmentálnu známku. Predávajúci však od neho žiadal aj ďalšie peniaze, tie mu už ale neposlal. "Išlo o celkovú sumu 3 140 eur," priblížila Ligdayová. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu a páchateľovi hrozí väzenie na 5 rokov.

Ďalším podvedeným je muž z Uble. Toho zlákala kúpa osobného auta cez internet za 4 100 eur. Po dohode s predajcom poslal určenú sumu na jeho účet. "Vozidlo malo byť dopravené zo Španielska na Slovensko a následne mu malo byť odovzdané," ozrejmila Ligdayová. Slovenská obchodná inšpekcia síce vytvorila zoznam on-line predajcov, ktorí sú rizikoví, na ani zďaleka nie je možné vypátrať ich všetkých.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy