Skoro jasno
25°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Bol si zalietať, no domov sa už nevrátil. Rogalo našli zachytené v korunách stromov
Zdielať na

Bol si zalietať, no domov sa už nevrátil. Rogalo našli zachytené v korunách stromov

BANSKÁ BYSTRICA / Tragicky sa skončil let pre 69-ročného muža, ktorý sa vybral zalietať si na bezmotorovom závesnom klzáku. Policajti aj hasiči po ňom pátrali od štvrtkového (2. 11.) večera, keďže sa nevrátil domov. Nezvestného muža našli v piatok v Podkoniciach v okrese Banská Bystrica. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Na rogale lietal dlhé roky, tentokrát sa vybral do horského terénu za Banskou Bystricou. 69-ročného muža videli naposledy v okolí obce Podkonice. Mobil mu zvonil, no príbuzným sa neozval. Našli jeho auto zaparkované nad chatami. 

Ihneď rozbehli pátranie. To pokračovalo aj po zotmení. Prehľadávali strmý náročný terén. Policajti spolu s dobrovoľníkmi aj hasičmi. Počas noci žiadne stopy nenašli. Nadránom všetko zmenili zábery nakrútené z dronu, na ktorých bolo vidieť rogalo. "V skorých ranných hodinách sa podarilo lokalizovať rogalo zachytené v korunách stromov, v ťažko prístupnom lesnom poraste, v katastrálnom území obce Podkonice. Pre pilota, žiaľ, pomoc prišla neskoro a privolaný lekár konštatoval smrť," uviedli policajti.

Všetky ďalšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania. "Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie, nariadená bola súdna pitva," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy