Zatiahnuté
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Vandal zneuctil hrob na cintoríne. Vyrobil škody za dvetisíc eur
Zdielať na

Vandal zneuctil hrob na cintoríne. Vyrobil škody za dvetisíc eur

BUGLOVCE / Hlboká neúcta voči miestu posledného odpočinku. Inak sa ani nedá popísať konanie nateraz neznámeho páchateľa, ktorý v obci Buglovce polial na miestnom cintoríne hrob červenou tekutinou. Škoda na náhrobnom kameni a náhrobnej doske bola odhadnutá na dvetisíc eur. Páchateľovi za takýto čin hrozia až dva roky väzenia.

​Neznámy vandal prišiel zrejme v neskorých večerných hodinách, v noci alebo skoro nadránom. Na obecnom cintoríne bol náhrobný pomník poliaty sýto červenou tekutinou. 

"Neznámy vandal poškodil pomník takým spôsobom, že na náhrobný kameň, ako aj na náhrobnú dosku vylial červenú tekutinu," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Prvého novembra tento počin na miestnom cintoríne ešte nebol. Vandal použil niečo, čo len tak ľahko nejde dole. Polícia potvrdila, že vznikla škoda vo výške viac ako dvetisíc eur.

Rodina po zosnulom mužovi sa pustila do čistenia. I keď sa to zhruba podarilo vyčistiť, nebolo to jednoduché. "Dosť ťažko, syn doniesol prípravok a sme to pomaly dávali dole," povedala vdova po zosnulom. Prípadu sa venuje polícia. "Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci hanobenia miesta posledného odpočinku," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy