Polojasno
25°
Bratislava
Marianna
7.9.2024
Kričal od bolesti: Mladá vodička prešla do protismeru a zrazila chodca
Zdielať na

Kričal od bolesti: Mladá vodička prešla do protismeru a zrazila chodca

ŽALOBÍN / Muž (36) skončil v nemocnici s ťažkými zraneniami. Kráčal popri ceste a narazilo doňho osobné auto.

Za volantom osobného auta sedela 19-ročná vodička, ktorá si nevšimla chodca. Podľa polície mal chodec na sebe reflexné prvky a mladú vodičku po nehode obvinili. Zranený chodec kričal od bolesti. Nehoda mu spôsobila otvorenú zlomeninu nohy. S podozrením na viacero iných zlomenín ho záchranári previezli do nemocnice. 

Výpovede sa nezhodujú. Kamarátka mladej vodičky tvrdila, že sa vyhýbala mačke na ceste a nechtiac narazila do vraj neosvetleného chodca. "Kamarátka išla pomaly, je opatrná vodička. Videla mačku na ceste a zľakla sa. Chodec nebol vôbec osvetlený. Videla prázdne miesto a stočila to tam," dodala. Spolujazdec, ktorý sa s ňou v aute viezol povedal, že nezvládla zákrutu, hoci podľa neho nešla väčšou rýchlosťou ako šesťdesiat. "Bola to ostrá zákruta. Ako sa snažila točiť, bol tam chodec," uviedol spolujazdec. 

"Mladá vodička neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Pričom prešla do protismeru, kde došlo k zrážke s 36-ročným chodcom. Chodec mal na sebe reflexné prvky," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Muž utrpel Chodec utrpel viaceré ťažké zranenia, pre ktoré bol hospitalizovaný v nemocnici. "Vyšetrovateľ vzniesol 19-ročnej vodičke obvinenie z trestného činu ublíženia na zdraví," dodala k prípadu Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy