Jasno
30°
Bratislava
Ľudovít
25.8.2024
Udierali ho a kopali: Dvaja muži napadli policajta v civile
Zdielať na

Udierali ho a kopali: Dvaja muži napadli policajta v civile

MEDZILABORCE / Dvaja obvinení muži napadli policajta, zasahovať museli záchranári. Podľa zistení TV JOJ išlo o mestského policajta, ktorý bol v tom čase v civile.

Muž krátko pred incidentom upozorňoval mladíkov, aby na verejnosti nepopíjali alkohol. Agresívny útok vyšetruje štátna polícia. Policajti mužom vzniesli na základe dôkazov obvinenie z trestného činu výtržníctva. Muži boli vo veku 23 a 24 rokov. Obeťou ich fyzického útoku sa stal mestský policajt, ktorý sa v čase osobného voľna vracal domov z posilňovne. Po ceste si všimol, že muži na verejnosti popíjajú alkohol a hoci bol v civile, upozornil ich. "Keď ľudia popíjajú na verejnosti, ako mestskí policajti ich na to upozorňujeme. Piť alkohol na verejnosti je zakázané," povedal Martin Dimun, náčelník mestskej polície v Medzilaborciach.

Len čo si policajt v civile sadol do auta, dvojica mu zaklopala na okno. Ich výpovede čo sa stalo po jeho vystúpení z vozidla, sa líšia. "Muži po vzájomnej dohode fyzicky napadli muža z obce Habura," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Príbuzní obvinených tvrdia, že policajt ich urážal a podľa nich to nespravil prvýkrát. Údajne sa k ľuďom z problémovej štvrte mesta správa neprimerane prísne. "Svoju prácu si robí tak, ako má, preto sa stal terčom ich útoku," vysvetlil náčelník. 

"Po prvotných strkaniciach ho muži fyzicky napadli, udierali a kopali ho do celého tela," uviedla Ligdayová. Napadnutý policajt je momentálne práceneschopný. "Mužovi bola privolaná záchranka, nakoľko mal na hlave škrabance, ktoré si vyžiadali chirurgický zákrok," vypovedal náčelník mestskej polície v Medzilaborciach. Záchranku zavolala aj rodina jedného z obvinených. "Syn mal zranenia, je dobitý, tak sme mu volali záchranku," povedala mama jedného z obvinených. Podľa náčelníka mestskej polície je neprípustné, aby boli policajti napádaní pre výkon svojej práce. "Väčšinou používame v službe osobné kamery, ale keď ste v civile a je to taký moment prekvapenia, tak nestihnete aj vybrať mobil a podobne," dodal Dimun. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy